TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, terör örgütü PKK"nın alıkoyduğu askerler için arabuluculuk yapma girişimlerinde bulunmasına MHP"den tepki geldi.

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanvekili ve MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “İstihbaratın bilmediğini Akın Bey mi biliyor? Komisyonun kanunu belli. Böyle bir görevi yok. Haysiyetli insanlar PKK kamplarına gitmezler. Geçmişte mağaralara gidilip PKK bayrağı altında bu hatalar yapıldı" diyerek Birdal"a tepki gösterdi.

Birdal, 8 asker ile ilgili konuyu TBMM İnsan Hakları Komisyonu gündemine getireceğini, komisyonun arabuluculuk da dahil bu konuda çalışma yapmasını isteyeceğini kaydetti.

Birdal"ın bu açıklamaları, komisyon üyesi MHP"lilerin tepki göstermesine neden oldu. Komisyon Başkanvekili MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “Geçmişte mağaralara gidilip PKK bayrağı altında bu hatalar yapıldı" diyerek Birdal"ın arabuluculuk girişimlerini onaylamayacaklarının sinyallerini verdi.

Komisyonun görevlerinin ne olduğunun kanunla belirlendiğini hatırlatan Ekici, “Benim şahsi görüşüm, komisyonun görevini kanunlar çerçevesinde yapmasıdır. Komisyonun arabuluculuk yapma gibi bir görevi yok" dedi.

Ekici, “Bizim istihbarat birimlerinin, güvenlik birimlerinin yapamadığını Akın Bey nasıl yapacak? Haysiyetli insanlar PKK kamplarına gitmezler. Geçmişte mağaralara gidilip PKK bayrağı altında bu hatalar yapıldı. PKK bayrağı altında, mağaralarda fotoğraflar çektirdiler. Örgütün propagandası olarak kullanıldı. Poz verdirdiler. Bu hatalar tekrarlanmamalı" yeklinde konuştu.

MİLLİYET