Cesedi, balık adamlar tarafından denizden çıkarılan Taşçı'nın, dün sabaha karşı çok sayıda sinir hapı ve içki içtikten sonra bindiği otomobiliyle maddi hasarlı kaza geçirdiği, ailesinin de bu kazadan önce polise kızlarının intihar edebileceği ihbarında bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, bugün saat 11.20 sıralarında Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ilıksu mevkiinde meydana geldi. 4 yıldır ZKÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kulak-burun-boğaz uzmanı olarak görev yapan ve bekar olan Yrd.Doç.Dr. Ebru Taşçı, Kozlu Beldesi'nde bulunan Fatih Mahallesi'ndeki evinden çıkarak otomobiline bindi. Taşçı, dün maddi hasarlı kaza yapması nedeniyle sol camı ve dikiz aynası kırık olan 34 BV 4456 plakalı Renault Megan marka otomobiliyle Ereğli İlçesi yönüne doğru ilerlemeye başladı. Taşçı, aracıyla arkasından gelen görgü tanığı Ali Akça'nın ifadesine göre, yaklaşık 100 kilometre hızla giderken çalıştığı hastanenin karşısına geldiğinde aniden direksiyonu sağa kırdı. Yolun dışında uçuruma doğru hızını kesmeden yaklaşık 70 metre ilerledikten sonra da 250 metrelik uçurumdan denize uçtu.

Ali Akça'nın 155 Polis İmdat'a ihbarda bulunmasıyla polis, 112 ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi. Dik uçurumdan güçlükle inen ekipler, otomobilin denize gömüldüğü bölgede inceleme yaptı. Otomobilin birkaç parçası denizin yüzeyinde görülürken, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'nden ekip istendi. Ancak denizin dalgalı olması nedeniyle kurtarma ekipleri olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. Bir botun, olay yerine gelirken alabora olduğu belirtildi.

Kurtarma ekipleri beklenirken Taşçı'nın mesai arkadaşları ve yakınları olay yerine geldi. Taşçı'nın ismi öğrenilemeyen babası olay yerinde sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri ve polisler tarafından ambulansa konularak sakinleştirici iğne yapılan yaşlı adamın, kızının intiharından sorumlu tuttuğu anlaşılan Fikret isimli bir kişiye tepki göstermesi dikkat çekti. Bu arada Taşçı'nın bazı mesai arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Yaklaşık 2.5 saat sonra olay yerine ulaşabilen balık adamların 40 dakikalık çalışması sonucu Taşçı'nın cesedi denizin dibindeki araçtan çıkarıldı. Bota konulan ceset, limandan ambulansa konularak hastane morguna kaldırıldı. Taşçı'nın, dün geçirdiği maddi hasarlı kazayla ilgili bu sabah polise ifade verdikten sonra evine geldiği, saat 10.00 sıralarında da babasının karşı çıkmasına rağmen yeniden evden çıkıp otomobiliyle ayrıldığı öne sürüldü.

Ebru Taşçı'nın, dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında da çok sayıda sinir hapı ve içki içtikten sonra otomobiliyle Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Değirmenağzı mevkiindeki tünelin içinde duvara çarptığı, ailesinin de kazadan kısa süre önce polisi arayarak kızlarının intihar edebileceği ihbarında bulunduğu belirtildi. Kazadan yara almadan kurtulan Taşçı'nın ehliyetine el konulduğu ve bugün de izinli olduğu belirtildi.

Olay yerinde kurtarma çalışmalarını izleyen ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın Mungan, Ebru Taşçı'nın bildiği kadarıyla her hangi bir sorununun bulunmadığını, mesai arkadaşlarıyla da uyumlu bir çalışmasının olduğunu söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA