Çiftçi, bu gölgelik sayesinde aracının boyasını güneşten dahi koruduğunu anlatırken, buluşunun ticaretini yapmaya hazırlanıyor.

Ödemiş Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde sağlık memuru Ahmet Çiftçi, imal ettiği gölgelik şemsiyesi ile otomobilini dış etkilerden koruduğunu söyledi. Aracını nereye park ederse etsin portatif gölgelik şemsiyesi kullanabildiğini söyleyen Çiftçi, şöyle dedi:

"Ağaçların altına park ettiğimde kuşların pisliği ve düşen yapraklar aracımın kirlenmesine neden oluyordu. Güneş ısısının camlara yansımasıyla mercek görevi gören araç camları aynı zamanda iç aksesuarları erimesine neden olabileceğini düşündüm. İlk olarak kendi aracım için bu gölgeliği kullanmaya başladım. Bagajda yer kaplamayan, aracın içini serin tutan ve boyasının yıpranmasını önleyen bu aparatı tekerleklere kilitliyorum. Üzerindeki örtü değiştirilebilir, yıkanabilir ve istenilen renklerde kullanılabilir. Her türlü aracın büyüklüğüne göre ayarlanabilir" dedi.

Kendi çabaları ile hazırladığı gölgeliğin 3 metre 30 santim yüksekliğinde, 1 metre 70 santim uzunluğunda olduğunu söyleyen Çiftçi, satın almak isteyenlere 150 TL'den temin edebileceğini açıkladı.