ADANA'da oturan 49 yaşındaki Canan Kuvvetli, virajı alamayarak direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobille sulama kanalına uçtu. Yüzme bilmesine rağmen otomobili terk etmeyen Kuvvetli, kendisini sudan çıkarmaya gelen kurtarma ekiplerine direnerek, "Beni bırakın, ben iyiyim. Otomobilimi kurtarın yeter" dedi.

Kaza, saat 03.00 sıralarında Pınar Mahallesi Mavi Bulvar üzerinde meydana geldi. İşçi emeklisi 3 çocuk babası Canan Kuvvetli, arkadaşları ile bir barda içki içtikten sonra 01 SY 745 plakalı otomobille Belediye Evleri Mahallesi'ndeki evine doğru yola çıktı. Kuvvetli'nin kullandığı otomobil, aşırı hız nedeniyle virajı alamayınca kontrolden çıkıp, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) sulama kanalına uçtu.
Yaklaşık 2 metre yükseklikte su bulunan kanalda, otomobil 50 metre kadar sürüklendi. Kuvvetli de, ön camdan otomobilinin tavanına çıkıp boğulmaktan kurtuldu. İhbar üzerine kaza yerine gelen polisler, aşırı alkollü olduğu anlaşılan Canan Kuvvetli'yi bulunduğu yerden çıkaramayınca, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Can-Kur ekiplerinden yardım istedi. Polisler, yüzme bildiği belirtilen Kuvvetli'den, kanaldan çıkmasını istedi. Kuvvetli, otomobilin kanalda sürüklenip gideceğini belirterek sudan çıkmadı. Bir süre sonra gelen Can-Kur'dan bir görevli, beline halat bağlayarak kanala girdi. Kuvvetli, kendisini kurtarmaya gelen Can-Kur görevlisine, "Sen kendini tehlikeye atma, gelme buraya. Ben çıkarım, bana ip verin. Siz otomobilimi kurtarın" dedi. Suya inen görevli, "Seni çıkartalım, otomobilini de sudan hemen çıkartırız" deyince, Kuvvetli, "Otomobilim çıkmadan gelmem. Bu otomobili çok güç şartlarda aldım. Hemen kurtarıcı çağırın, yoksa suda sürüklenip gidebilir" dedi.

Kurtarma ekiplerine direnen Kuvvetli uzun uğraştan sonunda güçlükle ikna edildi. Beline halat bağlanan Kuvvetli, yukarı çekilmeye başlandı. Kuvvetli, kendisini yukarı çeken kurtarma ekiplerine, "Yardım etmeyin, ben çıkarım" derken ayağı kayıp tekrar suya düştü. Canan Kuvvetli, güçlükle sudan çıkartıldıktan sonra otomobili de çekici yardımıyla kanaldan çekilip kurtarıldı.