9 Aralık 2011 günü Nazilli E-Tipi Kapalı Açık Cezaevi'nden tahliye olan 28 yaşındaki Sedat Dönmez isimli oto hırsızı, 11 Aralık 2011 günü Cumhuriyet mahallesinde 09 NZ 825 plakalı aracın içindeyken aracı çalamadan polis tarafından yakalandı. Dönmez ifadesinde; “Hava soğuk olduğu için araca girdim” diyerek savunmada bulundu.

Araç sahibi S.K.’nın şikayetçi olmadığı olayda zanlı Sedat Dönmez serbest bırakıldı. 12 Aralık 2011 günü ise Vedat Kunt’a ait 09 NM 516 plakalı şahin 131 marka aracı çaldı. İçinde 10 kilometre gidecek kadar benzini bulunan aracı Yeşilyurt Mahallesi kırsalında çamura sapladı. Çaldığı aracı saplandığı çamurdan kurtarmak için gaza basarak zorlayan Dönmez, aracın ön kısmının yanmaya başlamasının ardından araçtan inerek kazağıyla söndürmeye çalıştığı bu sırada da ellerinde hafif yanıklar oluştuğu öğrenildi.
 
Yanan aracın patlamasından korkarak olay yerinden kaçan Dönmez, 14 Aralık 2011 günü Önder Balcı’ya ait 09 Y 3898 plakalı şahin marka aracı evinin önünden çalarak ilk olarak Durasallı köyünde bulunan bir benzin istasyonundan aracı gazla doldurttu. Parası olmadığını ifade ederek benzin istasyonunda çalışan pompacıya arabanın tayibini satmaya çalışan Dönmez, pompacı Eşref Gül ile tartışmaya başladı. Aracına binerek kaçmaya çalışan Dönmez’in kullandığı aracın arka ve ön camını levye ile kıran Balcı, polise ihbarda bulundu.
 
Dönmez, aracıyla Nazilli’ye 19 kilometre uzaklıktaki Ketenova köyüne gitti. Burada aracın sağ arka ve ön tekerinin patlaması üzerine aracını köyün yakınında bıraktı. Köy muhtarına baz istasyonu kurmak için geldim diyerek muhtarı aracı burada bıraktığını 1-2 gün sonra alacağını söyledi. Nazilli Emniyet ekiplerinin araştırması sonucu pompacı ve köy muhtarının ifadelerinin ardından Sedat Dönmez’i dün gece yarısı evinin yakınlarında sıkıştıran polis ekipleri kısa bir kovalamanın ardından Dönmez’i evinde yakaladı ve polis tarafından gözaltına alındı.
 
“ARABA GÖRÜNCE TAHRİK OLUYORUM”
Polis ekiplerine suçunu itiraf eden Sedat Dönmez, emniyetteki ifadesinde; “Araba görünce tahrik oluyorum. Benim bir arabam olsa temizler, siler ona bakarım. İçinde müzik dinlerim, ama arabam olmadığı için çalmadan duramıyorum” sözleri polisleri şaşkına çevirdi. Emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen 28 yaşındaki Sedat Dönmez, tutuklanarak 5 gün önce tahliye olduğu Nazilli E-Tipi Kapalı Açık Cezaevi'ne tekrar götürüldü.
20111215ay496773.jpg