ÜNLÜ fotoğraf sanatçımız Ara Güler"e Paris Belediyesi tarafından kentin simgesel “büyük madalyası” verildi. Paris Belediye Sarayında düzenlenen törende, kültür işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Christophe Girard, Belediye Başkanı Bertrand Delanoe adına madalyayı Ara Güler"e takdim etti. Girard, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “zengin bir kültüre sahip ve farklı medeniyetler arasında köprü durumunda olan Türkiye"den bir sanatçıya bu ödülü vermekten büyük onur duyduğunu” söyledi. Ara Güler de, gençlik yıllarında öğrenci olarak geldiği Paris"in kendi gazetecilik ve sanat yaşamına yaptığı katkıya atıfta bulundu. Törene Türkiye"-nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk de katıldı.

Ceylan ve Pamuk"a da verilecek

İlk kez 1911 yılında oluşturulan ödül, Paris halkına sanatsal açıdan katkıda bulunan şahsiyetlere veriliyor. Paris Belediyesi, bu yıl Ara Güler dışında, Cannes Film Festivali"nde geçen yıl “Üç Maymun” filmiyle en iyi yönetmen ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan ve Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk"a kentin simgesel madalyasını vermeyi kararlaştırmıştı.

“Kaybolan İstanbul” sergisi açıldı

Öte yandan Fransa"da Temmuz"da başlayan “Türkiye Mevsimi” etkinlikleri çerçevesinde, Ara Güler"in 1950 ve 1960 yılları arasında İstanbul"da çektiği siyah ve beyaz fotoğraflardan oluşan “Kaybolan İstanbul” isimli sergi Paris"te açıldı. “Avrupa Fotoğraf Evi” ndeki sergi, 11 Ekime kadar açık kalacak. / vatan