Apple günümüzde dünyanın en zengin teknoloji şirketi. Firmanın piyasaya sürdüğü her ürün kısa sürede büyük satış başarıları elde ediyor. Hafızaları biraz zorlarsak 90′ların sonunda Apple için durumun pek parlak olmadığı dönemleri hatırlayabiliriz. İflasın eşiğindeki firma büyük umutlarla tanıttığı bir çok ürünü piyasaya bile sürememişti. Newton adlı dokunmatik tablet gibi bu ürünler prototip aşamayı hiç bir zaman geçemedi.

Firmanın yine 90′lı yıllarda tanıttığı dokunmatik telefon ürünü WALTZ’da aynı kaderi paylaşan ürünlerden biriydi. Aynı anda hem FAX cihazı hem de iş telefonu olan WALTZ’da bulunan dev dokunmatik ekran cihazı çok amaçlı olarak kullanmaya izin veriyordu. Tüketiciler WALTZ’un dokunmatik ekranı sayesinde yazı ve şekiller çizip bunu fax olarak yollayabiliyordu. Ürün, tarihin tozlu raflarından eBay sayesinde geri döndü.

Bir kullanıcı WALTZ’un az sayıdaki prototiplerinden birini sanal müzayede sitesi eBay üzerinden satışa çıkardı. Şu anda 8 bin dolara fırlamış olan açık artırmanın 15 bin dolardan önce kapanmaması bekleniyor.