Digitimes'ın haberine göre, hem Apple, hem de Samsung gelecek nesil tablet ve akıllı telefonlarda kullanılmak üzere güneş enerjisi teknolojisi üzerinde araştırmalara başladılar. Kaynağının ismi verilmeyen haberde, yine de bu teknolojilerin yakın zamanda olmayacağı da belirtiliyor.
 
 
 
Samsung şimdilik önde götürdüğü bu yarışta, çok özel bir güneş paneli kullanıyor. Yine de yenilenebilir enerji için tavanlardaki güneş panellerinden daha az panelle bu ihtimal biraz düşük. Bazı firmaların üretmiş olduğu organik fotovoltaik pil hücreleri bu cihazlarda kullanılabilir. Bu da olsa enerji dönüşümü oranları yine bir sorun çıkarıyor. Solarmer adlı firma %8.13 enerji dönüşümünü yakalasa da, ortala %5 ila %7 arasında.
 
Tabi Apple cephesinde de bazı firmalar, iPhone, iPad gibi cihazlara taşınabilir güneş enerjisi panelleri vermeyi teklif ettiler. Bu cihazlarda bazıları sadece açık güneş altında bazıları içerlerdeki enerjiyi de kullanıyor. Ama hem Apple, hem Samsung bu işi dış firmalara devretmektense birinci elden halletmeye çalışıyor.