Artık kaybolan ya da çalınan bir telefonun yeri internette tek bir tıkla tespit edilebilecek. Yine internetten tek bir tuşla üzerindeki tüm veriler silinebilecek.

Yeni telefon bir dijital pusula da içeriyor. yön bulmak için telefonun ekranına bakmak yeterli olacak. iPhone artık sesle de kontrol edilebilecek. hangi şarkının çalmasını istiyorsanız adını söylemeniz yeterli. Apple'ın internetteki mağazası iTunes'tan iPhone ekranında HD olarak izlemek için film ve dizi kiralama dönemi de başlıyor.

iPhone 3Gs ("s" speed-hız), video fonksiyonlu otomatik odaklamalı bir fotoğraf makinesi, daha uzun dayanan bir batarya ve özellikle çok daha hızlı internet bağlantısına sahip bulunuyor. Yeni cihaz internette dolaşırken bir sayfayı, geçen Temmuz'da tanıtılan modelden yaklaşık 3 kat hızlı açabiliyor. Sesli kumanda ile videoları indirebilen yeni iPhone, "Arapça, İbranice veya Korece" anlayabiliyor. ABD ve Kanada ile bazı Avrupa ülkelerinde 19 Haziran'da satışa çıkacak yeni modelin 80 ülkede daha sonra piyasa sürülmesi bekleniyor. 2 yıl içinde 3. versiyonu çıkan yeni cihaz 16 ve 32 gigabite kapasiteli olacak.
Yeni iPhone'un ABD'deki satış fiyatı 199 ila 299 dolar olarak belirlenirken, tüm dünyada büyük başarı yakalayan iPhone 3G modelinin satış fiyatı da 99 dolara (8 gigabite modeli) indirildi.


- PEKİ TÜM BUNLAR OLURKEN APLLE'IN DAHİ ÇOCUĞU STEVE JOBS NEREDEYDİ? PANKREAS KANSERİ İLE BOĞUŞAN JOBS 16 ARALIK 2008'DEN BERİ GÖRÜNMÜYOR. DÜN HALKIN KARŞISINA ÇIKACAĞI SÖYLENMİŞTİ AMA YİNE ORTALARDA YOKTU...

16 Aralık 2008'den bu yana Apple'ın düzenlediği hiçbir etkinliğe katılmayan ve bu nedenle sağlık durumunun giderek kötüleştiği iddia edilen iPod'un mucidi ve Apple'ın CEO'su Steve Jobs, Ocak ayında yaptığı açıklamada 6 ay boyunca sağlık sorunları nedeniyle kendine izin verdiğini açıklamıştı. Ancak Apple, şirket için yılın en büyük teknoloji etkinliği olan The Apple Worldwide Developers Conference'da Steve Jobs'un her yıl olduğu gibi bu yıl da açış konuşmasını yapamayacağını duyurdu. 5 bin kişinin katıldığı konferans Apple'ın yeni geliştirdiği ürünleri paylaştığı en önemli forum olarak biliniyor. Jobs'un bu konferansta da yerini alamayacak olması pankreas kanserine giderek yenildiği iddialarını da güçlendirdi. Apple'ın hisselerinin Steve Jobs'un sağlık haberleri nedeniyle çok oynak olduğu biliniyor. Bu nedenle şirket yönetimi Jobs ile ilgili hiçbir sağlık bilgisinin dışarı sızmasına izin vermiyor. Ancak basında Jobs'un ağır bir kemoterapi gördüğü ayağa kalkmakta bile zorlandığı iddiaları giderek daha fazla yer almaya başladı. Bilim adamlarına göre de kanser türleri arasında en azılısı olan pankreas kanserini tamamen yenmek mümkün değil. 54 yaşındaki Jobs 2004'ten bu yana bu hastalıkla mücadele ediyor.