Apple ile Motorola arasında uzun zamandır süren patent savaşlarında, dün bir dönüm noktası daha yaşandı. A.B.D Yedinci Daire Temyiz Mahkemesi yargıcı Judge Richard Posner, Apple'ın, incelemek istediği Android işletim sistemiyle ilgili dokümanlara erişmesine izin vermedi: "Durum çok belirsiz ve genel, ayrıca Motorola'nın itirazları ikna edici." Dava dosyası, bu açıklama ile birlikte 16 Mart'ta kapatıldı.

Fakat yine de Posner, Apple'ın kesinlikle dosyalara ulaşamayacağını söylemiyor. Eğer Apple, daha spesifik dosyalara erişmeyi talep eder ve durumu daha belirli bir hale getirebilirse dosyalara erişim hakkına erişebilir.

Apple yaklaşık bir yıl önce, Android işletim sistemini kurarken Apple patentlerini ihlal ettiğini öne sürerek Google'a dava açmıştı. Google, 12.5 milyar dolar ödeyerek Motorola Mobility'i ve dolayısıyla onun 17.000 patentini de bünyesine kattı ve davalardaki kozunu güçlendirdi.

Apple'ın şikayetlerinin üzerine 30 Kasım 2010'da inceleme başlatan Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) hafta başında raporunu açıkladı ve Motorola'nın mobil cihazlarında ya da ilgili yazılımlarında herhangi bir Apple patentini ihlal etmediğini belirtti.