28 yaşındaki oyuncunun menajeri Luca Pagani futbolcunun İtalyan vatandaşlığı için başvuruda bulunduğunu söyledi. Appiah'In İtalyan vatandaşı olmasının İtalyan kulüplerinde oynama şansını artıracağı düşünülüyor.

Tecrübeli futbolcunun menajeri Pagani Itasportpress'e yaptığı açıklamada söylentileri doğrularken şu ifadeleri kullandı: "Evet bu doğru. Kendisi önümüzdeki birkaç gün içerisinde İtalyan vatandaşlığını almak için belgelerini sunacak. Appiah 10 yılı aşkın bir süredir yaşıyor. Umarım gelecek Nisan Appiah gerçek bir İtalyan vatandaşı olacak."

Stephen Appiah, 1997 tarafında Udinese kulünü tarafından İtalya'ya getirilmişti. Burada 3 yıl forma giydikten sonra Parma'ya transfer olan Ganalı futbolcu, Brescia ve Juventus kulüplerinde de forma giymişti. Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Appiah burada 3 yıl forma giydi ve geçtiğimiz yazdan beri kendisine bir kulüp bulamadı.

Vatandaşlık hakkındaki açıklamalardan sonra sözlerine devam eden menajer Luca Pagani, "Appiah Catania'ya gitmek ister fakat şuan transfer hakkında konuşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.