Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Eskiköy mevkisindeki Apollon Tapınağı'nın önündeki yolun, ''Arnavut kaldırımı'' olarak bilinen andezit küp taşları döşeneceğini, böylelikle nostaljik bir görünüm kazanacak Eskiköy'deki tarihi evlerin de ön plana çıkarılacağını söyledi.
Söz konusu düzenlemeyle ilgili gerekli projenin hazırlanarak, Milet Müze Müdürlüğü ve Alman Kazı Kurulu'ndan gerekli onayların alındığını belirten Kamacı, şunları kaydetti:
''Tarihi Apollon Tapınağı yolunu, birçok Avrupa ülkesinde tarihi mekanlarda tarihi dokuyla uyuştuğu için kullanılan Arnavut kaldırımı döşeyeceğiz. Daha sonra peyzaj çalışmasına geçeceğiz ve ışıklandırmalar yapılacak. 120 bin lira civarında bir maliyete mal olacak çalışmamız 2 ay gibi bir sürede tamamlanarak, bu sezon hizmete girecek. Böylece Apollon Tapınağı ve çevresi güzel nostaljik bir ortama kavuşacak.''
Kamacı, bu çalışmaların turizme önemli katkıda bulunacağını ifade ederek, ''Yaz kış Apollon Tapınağı'nı gezmeye gelen turistler daha güzel, daha estetik bir Didim görecek'' dedi.