Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Komando Taburu'nun güvenliğini sağlayan birliğe 21 Ekim gecesi düzenlenen, 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması, 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırının emrini veren 'Ape Hüseyin' kod adlı PKK'lı eski asteğmen Kadri Çelik'in Çemço Vadisi'nde çıkan çatışmada öldürüldüğü iddia edildi. Askeri kaynaklar, terörist Çelik'in ölüp ölmediğinin bölgenin tamamen kontrol altına alınmasından sonra netlik kazanacağını kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürdüğü 'Güneş Harekâtı' 6'ınci gününde yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen tüm hızıyla sürüyor. Harekâtta, Yüksekova Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren örgütün üst düzey sorumlularından 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in öldürüldüğü iddia edildi. Dağlıcı saldırısının planlayıcılarından olan ve örgütün üst düzey sorumlularından 'alişer' kod adlı Yücel Halis'nde yardımcılarıyla birlikte Zap'taki Çemço Vadisi'nde çembere alındığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı, harekatta aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu 230 teröristin öldürüldüğünü bugün de 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu açıkladı. Harekâtta şehit sayısı 24'ü askeri personel 3'ü korucu olmak üzere 27'ye yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün yayınladığı fotoğraflardan da harekâtın yüksek dağlar, derin vadilerle yer yer 2 metreyi bulan kar ve eksi 25 dereceye varan dondurucu soğukta kararlılıkla sürdüğü gözler önüne serildi.

Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen 'Güneş Harekâtı"nda dün yoğun kar ve tipi nedeniyle bazı bölgelerde ara verilirken gece ve bugün en şiddetli çatışmalar yaşandı. Özellikle Zap'da yoğunlaşan çatışmalarda öldürülen 77 teröristin 30'nun buradaki çatışmalarda etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristlerin uzun namlulu silahlar ve uçaksavarlarla Mehmetçiklerin ilerlemesini durdurmak istediği Çiya Reş Mevkii ve Sikefta Tepesi dün gece savaş uçakları tarafından yoğun şekilde bombalandı. Bombalamanın ardından karadan bölgeye giden Bordo Bereliler ve Jandarma Özel Timleri iki bölgeyi kontrolü altına aldı.
Terör örgütü PKK'nın Kandil'den sonra en önemli kamplarından olan Zap'ta ele geçirilen bölgelere bugün Skorsky helikopterlerle özel eğitim komandolar indirildi. Birliklerin indirilmesi sırasında uçaksavarlarla ateş açılan 4 batarya Kobra tipi helikopterlerle imha edildi. Zap'ın stratejik kesimlerine havan topları ve uzun namlulu ağır silahlar yerleştirildi. Zap'ın çevresi tank ve zırhlı birlikler tarafından kuşatma altına alındı.

Zap Kampı'nın Çemço Tepesi ve Vadisi'nde dün gece çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Zap'a 30'ar kişilik iki ayrı grupla Metinan ve diğer kamplardan destek vermeye gelen ve örgütün intihar saldırısında da kullandığı teröristler, Süper Kobra tipi helikopterler tarafından bombalandı. Terörist grubu büyük darbe vurulduğu belirtilirken, Zap'a ulaşamadıkları kaydedildi.

HALİS KUŞATMA ALTINDA

'Güneş Harekatı'nda ilk hedef olan Zap Kampı'nın ana karargahına Mehmetçiklerin 1 kilometre kadar ilerlediği kaydedildi. Dağlıca Taburu'na yapılan saldırının planlayıcılarından olan ve örgütün Zap sorumlusu ve üst düzey yöneticilerinden 'Alişer' kod adlı Yücel Halis ile yardımcılarının da kuşatma altında olduğu kaydedildi. Halis ve yardımcılarının Mehmetçik'in çemberinin kırmak için telsizle diğer kamplardan yardım istediği, ancak askerlerin tüm stratejik bölgeleri kontrolü altına aldığı belirtildi.

Harekatta, dün saat 16.00'dan saat 21.00'e kadar Amediye İlçesi'ne bağlı Reşava, Derçi, Zevi alanları topçu birlikleri tarafından bombalandı. Yine bu sabah 07.00'den itibaren topçu birliklerinin bu alanı bombalamasının ardından savaş uçakları teröristlerin bulunduğu aynı bölgeyi bombaladı. Bombalamanın zaman zaman devam ettiği öğrenildi.