Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, bazı işletmelerin "Madran" sözcüğünü sularında kullandığı için, tüketicinin aydınlatılması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

Apaydın, şunları kaydetti:

"Son günlerde basında çıkan haberlere göre damacana sularla ilgili bilgi kirliliği yaşanıyor. 1973'ten beri belediye başkanlarımız ayrı ayrı bir değer katarak kurduğu fabrikada resmi kurum olarak üretimlerimize devam ediyoruz. Bu son yapılan tahlillerin dışında mutat her hafta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından fabrikamızda gerekli sağlık denetimleri ve takipleri yapılarak bizlere bildiriliyor. Aynı zamanda fabrikamızda 2 tane gıda mühendisi ve 1 gıda teknikeri arkadaşımız 24 saat görevde. Kendi kaynaklarımızı ve sularımızı tahlil ediyoruz. Bu açıdan hiçbir sıkıntımız yok. Fakat bizim 'Madran' ismini kullanan ancak Madran'la ilgisi olmayan iki tane firma suyunun sağlıksız olduğu saptandı. Bu firmaların Madran Dağı ve bizle en ufak bir ilgileri yok. Sadece ismimizi kullanıyorlar. İsmimizi kullanan işletmelerle, firmalarla yasal yoldan mücadelemiz devam ediyor."

Vatandaşların içinin rahat olmasını isteyen Apaydın, "İlçemizde yaptırılan yaklaşık 85 iyi su çeşmesinden Bozdoğanlı hemşehrilerime bu suyu ücretsiz olarak tattırıyoruz. Bu hizmetimiz devam ediyor. Bozdoğan dışındaki, bu suyu parayla satın alan, damacana ile satın alan halkımızın da içi rahat olsun. Son günlerde suyumuza yönelmeler var. Bizim bu konuda titiz olduğumuzu bilenler. Bizleri arıyor. Belediye kuruluşu olarak bir tek biz kaldık. Diğer bütün belediyeler işletmelerini özelleştirdi. Kendi kaynaklarımızı ve sularımızı tahlil ediyoruz bu açıdan hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png