Geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda E.D. oturdukları apartmana girdiği sırada arkasından gelen apartman yöneticisi N.A.'nın elle tacizine uğradı. N.A.'yı itekleyerek kaçan E.D., başına gelenleri 38 yaşındaki annesi H.D."ye anlattı. Ancak genç kadın, kızının yanlış anlamış olabileceğini düşünerek bir şey yapmadı. Daha sonra kızının apartman yöneticisi tarafından telefonla rahatsız edilmesi üzerine şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan N.A. çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ELİMİ BİLE SÜRMEDİM"

Samsun 1"nci Ağır Ceza Mahkamesi"nde taciz suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan 2 çocuk babası N.A. ise yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmedi. N.A., E.D. ve annesinin kendisine iftira attığını ileri sürerek, “Olay günü boya almaya giderken E.D. beni gördü. Bana "Gelirken bize de ekmek alır mısın" dedi. Ekmeği getirdiğimi haber vermem içinde telefon numarasını verdi. Boya alma işim uzun sürünce ben de kendisini arayarak ekmek alamadığımı kendisinin almasını söyledim. E.D."ye elimi bile sürmedim. Taciz de etmedim” dedi.

"BİR DEDE GİBİ SEVİYOR SANDIM"

Duruşmaya katılan E.D. ise sanığın yalan söylediğini öne sürerek şöyle konuştu: “Arkadaşımdan geliyordum. Eve girince arkamdan gelip omuzumu tuttu. Kendisini ilk kez gördüm. Adımı sordu. Söyledim. Konuşurken elimden telefonumu alıp kendisini aradı. "Bir ara gel de, senin eksiklerin vardır. Onları alalım" dedi. Bir dede gibi seviyor sandım. Ama eliyle taciz etmeye, sırtımı sıkmaya başlayıp yanağımdan öpünce kendisini itekleyip kaçtım. Olayı anneme anlattım. Annem yanlış anlamış olabileceğimi söyledi. Ancak, bu olaydan sonra da beni telefonla taciz etmeye devam etti. Kendisinden şikayetçiyim.” Mahkeme olaydan sonra E.D."nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakütesi Hastanesi"nden alınan raporunda ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğini, ancak bir kez de İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan rapor alınması için duruşmayı erteledi./milliyet