Türkiye Raporu"nun Avrupa Parlamentosu"nda(AP) kabul edilmesinin ardından Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hélène Flautre, Türkiye"nin müzakere sürecinin bazı AB üyesi ülkeler tarafından gölgelendiğini söyleyerek engelleyen azınlığın tüm süreci gölgelediği ve bunun AB"nin yararına olmadığını savundu.

AB Haber"e göre, Yeşiller üyesi Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hélène Flautre AP"de Türkiye Raporu'nun kabul edilmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye"nin AB üyeliğinin bazı AB üyelerinin muhalefet olduğunu söyleyerek “Engelleyen azınlık tüm süreci gölgeliyor ve bu AB"nin yararına değil” yorumunu yaptı.
Hélène Flautre, Türkiye"nin ilerlemesi açısından reformların önemli olduğunu ve bu reformların sadece yasa üzerinde olmasının değil uygulanmasının da önemli olduğunu söyledi.

Açıklamada Flautre, özellikle yargının bağımsızlığı, gelecekteki anayasa ve Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin tutuklanması tartışmaları bağlamında basın özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalardan kaygı duyduklarını belirtti.

Yeşiller üyesi Flautre, “Açıkçası, en etkili yol insan hakları reformlarını uygulaması için Türkiye üzerinde baskı uygulamak” diyerek bu baskının müzakere sürecinin önünü açacağı yorumunu yaptı.