2 ve 3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Açıköğretim sınavı öncesi Lider Eğitim Kurumları İşletme Zümre Başkanı Uzm. Uğur Demirci öğrencilerin başarılarını arttıracak tavsiyelerde bulundu. Sözlerine, tüm öğrencilere başarı dilekleri ile başlayan Demirci, bu sınavın öneminin kesinlikle tartışılamayacağını, her ne kadar yüzde 30"u geçerli olacak bir sınav olsa bile, bu sınavın telafisinin olmaması sebebiyle öğrencileri çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Çevreden yanlış yönlendirmeler ile öğrencilerin akıllarının karıştığını bildiren Demirci; “Ön görüm şudur ki, vize sınavında yüksek puan alan bir kişinin final sınavı ile sınıfını geçme ihtimali çok daha yüksektir. Vize sınavında sorumlu olunan ünite sayısının finalde sorumlu olunan ünite sayısının yarısı olması öğrenci için büyük bir avantajdır. Bunu etkin kullanmak da öğrencinin elinde. Öğrenciye finalde ders çalışması için tanınan süre vizede tanınan süreden daha az olduğu için finalde öğrencilerin ünitelere olan hâkimiyetleri kısmen azalmaktadır. Bu sebeplerden vize sınavı öğrencilerimiz için büyük bir fırsattır, umarım bütün öğrenciler bu fırsatı iyi değerlendirirler” dedi.
Açıköğretim kitapçıklarına da değinen Demirci ilginç önerilerde bulunarak “Sınavda “A” kitapçığı denk gelirse diğer kitapçıklardan daha avantajlısınız. Bilindiği gibi sorular 3-4 gün içinde internette yayınlanmaya başlıyor. İnternetteki düzenleme gereğince “A” kitapçığının sıralaması ünite numaraları ile eş gitmektedir. Yani, sınavda karşınıza çıkacak ilk 4-5 soru ilk ünite, son 4-5 soru da son ünite ile ilgili olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“AÖF"DE 4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMEZ”
ÖSYM"den kalma bir alışkanlık olan 4 yanlış bir doğruyu götürür anlayışının Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınavları için geçerli olmadığını hatırlatan Lider Eğitim Kurumları İşletme Zümre Başkanı Uzm. Uğur Demirci “Hatta tamamen kararsız kaldığınız şıklarda, eğer sürede yeterli ise, daha önce kesinlikle emin olduğunuz şıkları toplayın o şıklarda en çok verdiğiniz cevabı boş şıklarda tercih etmeyin. Çünkü AÖF cevap şıklarında da dengeli dağılıma dikkat etmektedir. Cevaplamadığınız şıkların çıkma olasılığının daha fazla olduğunu unutmayın. Arıca sınav ünü rahat olun ve o günü öze hissetmeyin” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.