Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine ingilizce öğreniminde ayrıcalıklı fırsatlar sunan proje; Cambridge Üniversitesi yayınlarıyla birlikte hayata geçiyor.

Dünyanın uzaktan eğitimde lider kurumlarından biri olan Anadolu Üniversitesi, kendi deneyim ve birikimlerini Cambridge Üniversitesi Yayınlarıyla yaptığı iş birliğiyle yeni bir safhaya geçiriyor. Proje ile çok ortamlı ve uzaktan öğrenme yöntemleri etkin şekilde birleşiyor.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda 10 Mart günü imzalanan protokol törenine Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Cambridge Üniversitesi Yayınevi Global Satış ve Pazarlama Genel Direktörü David Harrison, Cambridge Üniversitesi Yayınevi Türkiye Satış Müdürü John Moorcroft, üniversitemiz rektör yardımcıları ile birim yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Cambridge Üniversitesi ile böyle bir anlaşma yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, gelecekteki ortak projeler için bunun bir başlangıç olduğunu söyledi.

Açıköğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ise, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin dil yeteneği kazanmalarının Cambridge Üniversitesi ile yapılacak ortak proje kapsamında kolaylaşacağını ifade etti.

İmzalanan protokol ile amaç; Cambridge Üniversite Yayınlarından seçilen İngilizce ders materyallerinin üniversitemiz işbirliği ile Açıköğretim öğrencileri uzaktan eğitim ile İngilizce öğrenmelerini sağlayacak. Ayrıca, bu ders materyalleri Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında belirlenen A1, A2 ve B1 olmak üzere üç ayrı seviyeden oluşacak.

Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Temel Alan Yeterliliklerine göre iki yıllık program mezunlarının dil seviyeleri A2 düzeyinde, dört yıllık program mezunlarının ise B1 düzeyinde olması gerekiyor. Tanımlanan yeterliliklere ulaşmak için geliştirilen bu proje, bir Türkiye yabancı dil projesi olarak tanımlanıyor. Küreselleşen dünyada yabancı dil konusunda Türkiye"nin eksikliklerini gidermeye aday proje, imzalanan protokolle hayata geçirilecek.

Üniversitemiz, bir milyon iki yüz bini aşan öğrencilerine İngilizce öğrenme olanağını çağdaş eğitim teknolojilerinin tümünün kullanıldığı ortamlarda sunuyor. Projenin ilerleyen aşamalarında sertifika ve benzeri programlarla İngilizce öğrenimi toplumun farklı kesimlerine ulaştırılacak.