Bir tanıtıma katılan Arda Turan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Arda'nın açıklamaları...

"EURO 2012 ELEMELERİ"NDE İKİNCİLİĞİ KOVALAMAMIZ LAZIM"

"Güney Kore ile oynayacağımız maç bir hazırlık maçı. Ondan tam 1,5 sonra resmi maçımızı oynayacağız. Bundan sonra ikinciliği kovalamamız lazım. Rakibimizin 1 puan gerisindeyiz. Avrupa Şampiyonası"na gitmek için gerekli her şeye sahibiz. Hep beraber tek bir yürek olursak mutlaka Avrupa Şampiyonası"na gideceğimizi düşünüyorum. Almanya zaten büyük bir ihtimalle grup lideri olarak çıkar. Belçika ve Avusturya ile ikincilik savaşı vereceğiz ama kazanan tarafın biz olacağımızı düşünüyorum."

"TÜRKİYE KUPASI"NI KAZANARAK AVRUPA"YA GİTMENİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ"

"Bizim adımıza hoş bir lig olmuyor bu sezon. Elimizden geldiğince bu sene en iyisini yapmaya çalışacağız bu saatten sonra. İyi futbol oynayarak taraftarımızı mutlu etmeye çalışacağız. Türkiye Kupası"nı kazanarak Avrupa"ya gitmenin yollarını arayacağız. Maalesef bu sene bizim için böyle geçti. Umarım daha iyi olur ileride."

"ÇOK AĞIR BİR SAKATLIK GEÇİRDİM"

"Sakatlık durumumla ilgili Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden doktorumuz gerekli açıklamaları yapıyor. Elimizden geldiği kadar en iyi şekilde çalışıyoruz. Bu çok ağır bir sakatlık zaten. Bunu yaşayan bütün futbolcular uzun zamanlı oynayamama problemiyle karşı karşıya kaldılar. Tabi ben yaşayınca birazcık daha farklı oldu. Her şey yolunda, umarım en kısa zamanda sahalara döneceğim."

"DOKTORLARIMIZ ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR"

"Bu sakatlığın süresi ağrılarla orantılı. Ağrılar ne zaman azalırsa oynama ihtimaliniz artıyor. İdare edilebilir ağrıda performans sergileyebiliyorsunuz. Doktorlarımız çağın bütün gerekliliklerini yapıyorlar. Gerçekten çok büyük emek sarf ediyorlar ama bazen sakatlıklar böyle uzun zamanlı sürebiliyor."

"10-15 GÜN İÇİNDE TAKIMLA ANTRENMANLARA BAŞLARIM"

"Zaten benim sakatlığım büyük bir ölçüde geçti. Pubisimdeki ödem büyük bir ölçüde geçti. 10-15 gün içinde tekrar takımla antrenmana başlayıp oynayabileceğimi düşünüyorum. Çalıştığım doktorlardan hiçbir şüphem yok. Onlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bir daha aynı sakatlığım olsa yine kulüp doktoruma emanet ederdim kendimi. Araştırırsanız görürsünüz, Birçok futbolcu bu sakatlığa yakalandı ve bu sakatlığı çok daha uzun süre çektiler. Bu sakatlık böyle bir sakatlık. Ne yaparsanız yapın ilacı zaman."

"PUBİSİMDEKİ SİNİRİ RAHATLATMAK İÇİN FITIK AMELİYATI OLDUM"

"Ben fıtık ameliyatı oldum, pubis sinirini rahatlatmak için. Bu fıtık ameliyatını birçok futbolcu olmuştur. Pubisimin tedavisi için bir fıtık ameliyatı oldum. Çünkü oradaki fıtık, pubisimdeki sinire baskı yapıyordu. Bu çok basit ve tartışılmayacak bir konu ama tabi polemik konusu haline getirmek isterseniz böyle devam eder. Herhalde sakatlığımla ilgili konu açığa kavulmuştur. Çok basit ve net bir konuydu. Emek veren insanları eleştirmeye gerek yok çünkü sabah akşam çalışıyorlar iyi niyetle. Her şeyi yapıyorlar. Ben de sakatlığımı büyük bir ölçüde atlattım, az bir zaman kaldı. Bu sene zaten böyle geçti. İyileştikten sonra da elimizden gelenin en iyisini vereceğiz."