Verilen önerge gereği daha Aydın İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu Avşar Köyü MYUS Antik Kenti"nde incelemelerde bulunmuştu. Yapılan inceleme sonrasında hazırlanan rapor İl Genel Meclisi"ne sunulurken; meclis MYUS Kentinin turizme kazandırılması için önergede belirtilen taleplerin yerine getirilmesine karar verdi.
Buna göre Söke"ye bağlı Avşar Köyü"nde bulunan Antik İyon Medeniyetinden kalma MYUS; 1.5 kilometrelik yoluna, çevre düzenlemesine, suya kavuşacağı gibi İl Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ile yapılacak çalışma ile kent koruma altına alınacak.
Aydın ili kapsamında bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin turizme açılması için önemsenen proje ile ilgili bilgi veren Söke CHP İl Genel Meclis Üyesi ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı Kazım Er; “Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler yolun patika olması nedeniyle antik MYUS Kentine ulaşamamaktadır. MYUS Kenti ziyaretçilerin rahatça ulaşabildiği ve gezebildiği bir konuma getirilmelidir. Bu konuda iki komisyon olarak yaptığımız incelemeler sonunda hazırladığımız raporu Meclisimize sunduk. Raporumuz İl Genel Meclisi"nde kabul görmüş ve yatırım programına alınmıştır” dedi.

ALABANDA-ALİNDA VE MAGNESİA"DA PAYINI ALACAK
Çine İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Gültekin Alp Akbay tarafından Alabanda Antik Kenti için önerge verildi. Alabanda Kenti"nde yapılan incelemeler sonunda İl Genel Meclisi"ne rapor sunuldu. Sunulan raporda Alabanda Kenti"nde bulunan müze binasının özel güvenlik tarafından korunduğu, buranın muhtarlık bünyesinde korunması gerektiği belirtildi. Alabanda Kenti"nde bulunan 600 metrelik bir yolun parke taşı ile kaplanması gerektiği belirtilirken; kazı çalışmaları devam eden Alabanda Antik Kenti"nin koruma altına alınması gerektiği belirtildi.
Yine Aydın ili sınırları içinde Karpuzlu İlçesinde bulunan Alinda Antik Kenti"nde bugüne kadar hiç kazı çalışmasının yapılmadığı konusu İl Genel Meclisi"ne taşınırken; ulaşımı kolay olan Alinda Antik Kenti"nin tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi talep edildi.
Diğer taraftan Aydın İl Genel Meclisi Germencik İlçesi"ne bağlı Ortaklar Beldesi Tekin Köyü sınırları içinde yer alan Magnesia Antik Kenti"nin giriş bölümü ve çevre düzenlemesini yapacak. Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu Magnesia Antik Kenti"nin iç ve dış turizme açma çalışmalarının desteklenmesi için 2009 yılı bütçesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"ne ödenek çıkarılmasını önerdi.

“AYDIN TURİZM"DEN HAK ETTİĞİPAYI ALMALI”
Aydın ilinin kültür ve doğa güzellikleri zengini bir il olduğunu ancak antik ve ören yerlerinin elden geçirilerek turizme kazandırılmaya ihtiyacı olduğunu ve belirten Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı CHP Söke İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er; “İl Genel Meclisimiz ilimizin turizm payını arttırmak konusunda kararlı ve hemfikir. Bu yönde yapılacak çalışmaların ilimize hem sosyal hem de ekonomik anlamda büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.