Kazı Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekin köyündeki kazı çalışmalarını geçen yıl gün yüzüne çıkarılan ve yaklaşık 30 bin kişilik olduğu tahmin edilen stadyum tarafında yürüttüklerini kaydetti. 
     Kazıların kısıtlı imkanlarla sürdürüldüğünü ancak stadyumdaki çalışmalarda ilginç bulgular ortaya çıkardıklarını ifade eden Prof. Dr. Bingöl, şöyle konuştu: 
     ''Büyük bölümünü ortaya çıkardığımız stadyumun oturma yerleri mermerlerden oluşuyor. Herkesin oturma yerleri ayrı ayrı. Kral'ın yeri, protokolde bulunanların yerleri, fırıncılar, balıkçılar, kuşçular, tuzlu balıkçılar gibi meslek gruplarının yerleri ayrılmış. Tıpkı Beşiktaş'ın Çarşı Grubu gibi buradaki stadyumda da çeşitli gruplara özel yerler ayrıldığı görülüyor.'' 
     
     -KOMBİNE BİLET YERLERİ DE VAR- 
     
     Prof. Dr. Bingöl, Magnesia'daki stadyumun yapısal ve sosyokültürel özelliklerinin bilimsel açıdan araştırılmasına yönelik çalışmalarda çok önemli sonuçlara ulaşıldığını anlatarak, şunları söyledi: 
     ''Stadyumda yapılan çember çevirme yarışları, at ve araba yarışlarında kazananlara verilen ödülleri simgeleyen kabartmalar var. Ayrıca günümüzdeki kombine bilet uygulaması gibi oturma sıralarına sahip olan kişi, kuruluş, dernekler burada da mevcut. Bunların içinde İmparatordan, kent yöneticilerine kadar bir çok kişinin unvan ve isimlerinin yazılı olduğu sıralar var. En ilginci psikolojik sorunu olanların, karamsarların yeri de ayrı.'' 
     Kazı çalışmalarını yapan ekibi ziyaret eden Germencik Kaymakamı Resul Çelik de antik kentteki eserlerin tüm yapı elemanlarıyla birlikte gün ışığına çıkarılmasının önemine işaret ederek, ''Bu uğurda çalışan değerli hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Büyük fedakarlıklarla bu çalışmaları sürdürüyor. Keşke imkanlarımızı daha zorlayabilsek de buradaki sıkıntıları erken giderebilsek. En kısa sürede bu muhteşem eseri ziyarete açmak istiyoruz'' dedi.