Nature Physics dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa ile İsviçre arasındaki sınırda yer alan laboratuvarın bilimadamları, daha önce saniyenin beşte biri kadar gözlemleyebildikleri, antihidrojenin anti-madde atomlarını bu kez 15 dakikadan fazla tutmayı başardılar.
 
Anti-maddeyi incelemenin evrenin ilk anlarında neler olduğunu anlamaya yardımcı olabileceğini düşünen Cern'deki Alfa araştırma ekibi, anti-hidrojen atomlarını, her türlü termik veya sıcaklık etkisinin ortadan kalktığı "mutlak sıfırın"  0,5 derece üzerinde soğutarak "kapana kıstırdı".
 
Alfa ekibinin sözcüsü Jeffrey Hangst, bilimadamlarının artık anti-hidrojen ve hidrojen atomlarını kıyaslayabileceklerini belirterek, bunu anti-hidrojene mikrodalga ve sonra lazer ateşleyerek yapacaklarını kaydetti.
 
Hangst, "Evrenin yarısı ortada yok ve neden olduğunu bilmiyoruz" dedi.
 
Bilimadamları, evrenin başında 14 milyar yıl önce Big Bang (Büyük Patlama) sırasında eşit miktarda olduğu farz edilen, ancak sonra ortadan kaybolan anti-maddeyi anlamak için deneylerini sürdürüyorlar.
 
Anti-madde eğer ortadan yok olmasaydı, evrenin zenginlikleri olan yıldızlar, gezegenler ve galaksiler hiçbir zaman var olmayacaktı.