Maçın canlı anlatımı:

90'
Hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele golsüz sona eriyor. Bu skorla Antalyaspor puanını 39, Beşiktaş ise 55'e yükseltiyor.

90'
Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

90'
(Antalyaspor)
Samuel Eto'o, ceza yayının hemen gerisinden sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat bu şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

89'
(Antalyaspor)
Antalyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yekta Kurtuluş, Charles Fernando'nun yerine oyuna dahil oluyor.

89'
(Antalyaspor)
Zeki Yıldırım'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mostapha El Kabir ofsayta yakalanıyor.

86'
Samuel Eto'o'nun pasıyla ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Mostapha El Kabir, çok sert bir şut çekiyor fakat top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

84'
(Antalyaspor)
Bu sefer sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Charles Fernando, ortasını ön direğe gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson'dan seken top arka tarafa açılıyor. Ceza sahası sol çaprazında Deniz Kadah topun gelişine şutunu çekiyor fakat bu şut kalenin üstünden auta çıkıyor.

80'
(Antalyaspor)
Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Mostapha El Kabir'in aşırtma vuruşu az farkla auta çıkıyor.

79'
(Beşiktaş)
Oğuzhan Özyakup'un sol kanada yerden attığı pasa hareketlenmek isteyen Cenk Tosun ofsayta yakalanıyor.

78'
(Antalyaspor)
Zeki Yıldırım'ın sol kanattan arka direğe yaptığı ortasını Marcelo Guedes uzaklaştıran isim oluyor.

75'
Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Antalyaspor yarı alanından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direğe çarpıp auta çıkıyor.

74'
(Antalyaspor)
Sakıb Aytaç, sol kanatta Gökhan Gönül'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasına giriyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan Sakıb'ın çektiği sert şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

74'
(Antalyaspor)
Danilo Campos'un havadan attığı pasa hareketlenen Deniz Kadah sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

73'
(Antalyaspor)
Sol kanatta Gökhan Gönül'den topu alan Serge Mbilla Etame pasını Deniz Kadah'a atıyor. Deniz, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

71'
(Beşiktaş)
Beşiktaş cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Kadah ile girdiği mücadele sonrasında sakatlanan Adriano Correia oyundan alınırken, Matej Mitrovic yerine oyuna dahil oluyor.

70'
Müsabaka kaldığı yerden devam ediyor.

68'
Orta alanda Deniz Kadah ile Adriano arasında yaşanan top kapma mücadelesinde Adriano yerde kalıyor ve kısa süreli bir sakatlık geçiriyor. Hakem Mete Kalkavan'da Adriano'nun tedavisi için sağlık ekiplerini oyun alanına davet ediyor.

64'
Beşiktaş 10 kişi kalıyor ! Vincent Aboubakar, kaleci Ferhat Kaplan'ın degajını engellediği için ikinci sarı kartı görüyor ve kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

61'
(Beşiktaş)
Beşiktaş yarı alanın sol kanadında Oğuzhan Özyakup, rakibi Chico'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılan bir başka isim oluyor.

60'
(Beşiktaş)
Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Necip Uysal, Anderson Talisca'nın yerine oyuna dahil oluyor.

60'
Vincent Aboubakar, rakibi Sakıb Aytaç'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

58'
(Beşiktaş)
Beşiktaş, maçta ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oluyor.

50'
(Antalyaspor)
Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Charles Fernando'nun çektiği şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

47'
(Antalyaspor)
Zeki Yıldırım'ın sol kanada attığı pasa hareketlenen Serge Mbilla Etame ofsayta yakalanıyor.

46'
(Antalyaspor)
Antalyaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Danilo Campos oyundan alınırken, Mostapha El Kabir yerine oyuna dahil oluyor.

46'
İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devre Samuel Eto'o'nun santra vuruşuyla başlıyor.

44'
(Beşiktaş)
Vincent Aboubakar'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Ricardo Quaresma, topu sağına çektikten sonraş şutunu çekiyor fakat kaleci Ferhat Kaplan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

41'
(Antalyaspor)
Sağ kanattan Samuel Eto'o'nun ceza alanına gönderdiği ortası kaleye doğru yöneliyor ancak direk dibinde kaleci Fabricio Agosto topa hakim oluyor.

36'
(Beşiktaş)
Vincent Aboubakar'ın sağ kanattan ön direğe yaptığı ortasına Anderson Talisca müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

35'
(Beşiktaş)
Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortası savunmadan sekip penaltı noktasının soluna doğru gidiyor. O noktada Anderson Talisca, rövaşata vuruşuyla şutunu çekmek isterken rakibi, Salih Dursun'a faul yapıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

33'
(Antalyaspor)
Beşiktaş yarı alanın ortalarından serbest vuruşu kullanan Samuel Eto'o ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Danilo Campos'dan seken topa Ondrej Celustka kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Fabricio Agosto rahat bir şekilde kontrol ediyor.

29'
(Beşiktaş)
Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topu önüne alan Ryan Babel, sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Ferhat Kaplan bu şutu kontrol etmeyi başarıyor.

27'
(Beşiktaş)
Antalyaspor yarı alanın sağ kanadından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma, ceza alanına sert bir orta yapıyor fakat top kaleci Ferhat Kaplan'da kalıyor.

22'
(Antalyaspor)
Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun geçen Charles Fernando ortasını ön direğe doğru yapıyor. O noktada kafalardan seken topu Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

21'
(Antalyaspor)
Ceza sahası dışı sol çaprazdan Charles Fernando'nun yerden çektiği şutu kaleci Fabricio Agosto son anda kornere çeliyor.

15'
(Antalyaspor)
Sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında Danilo Campos'un ceza alanına yaptığı ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

14'
(Beşiktaş)
Sağ kanatta Danilo Campos'dan topu çalan Gökhan Gönül, kaleye uzak mesafeden şansını deniyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

11'
(Beşiktaş)
Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın, arka direğe yaptığı ortasına yükselen Vincent Aboubakar, rakibi Salih Dursun'a faul yapıyor.

9'
(Beşiktaş)
Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunu tekrar Ricardo Quaresma kullanıyor. Quaresma'nın, altıpasın önüne gönderdiği ortasında Chico topu uzaklaştıran isim oluyor.

8'
(Beşiktaş)
Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan Beşiktaş serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Anderson Talisca, kaleye şutunu gönderiyor fakat top baraja çarpıp kornere gidiyor.

4'
(Antalyaspor)
Sağ kanatta topla buluşan Danilo Campos, rakibi Adriano'dan sıyrılmak isterken rakibine faul yapıyor.

1'
Hakem Mete Kalkavan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Anderson Talisca'nın santra vuruşuyla başlıyor.

---------------

UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos'u eleyerek çeyrek finale yükselen Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşıyor.

Ligin 24. haftasında Kayserispor ile evinde 2-2 berabere kalan ve ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in puan farkını 2'ye düşürmesine engel olamayan siyah-beyazlı takım, Olympiakos'u elemenin moraliyle Antalyaspor'u yenip, liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Süper Lig'de 25. haftaya Beşiktaş 54 puanla lider, Antalyaspor ise 38 puanla 6. sırada girdi.

ANTALYASPOR - BEŞİKTAŞ

STAT: Antalya Arena
HAKEM: Mete Kalkavan
SAAT: 19.00
YAYIN: beIN Sports 1
SAKATLAR: Yekta Kurtuluş, Diego (Antalya)

ANTALYASPOR: Ferhat, Celutska, Salih, Chico, Sakıb, Zeki, Charles, Danilo, Deniz, Mbilla, Eto'o
YEDEKLER: Fornezzi, Yusuf, Sandro, Makoun, Yekta, Serdar, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar
YEDEKLER: Tolga, Beck, Mitrovic, Necip, Gökhan İnler, Tolgay, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

ŞENOL GÜNEŞ'TEN UYARI: ETO'O'YA DİKKAT

Siyah-Beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, öğrencileri ile yaptığı son toplantıda Kayseri karşısındaki kaybın bir daha yaşanmaması için dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu:
"Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesiyle Antalya, Trabzonspor ile birlikte ilk 4 için iddialı konuma geldi. Özellikle kendi sahasında son dakikaya kadar galibiyeti kovalayan ve etkili hücumlar yapan tehlikeli bir takımlar. Savunmada çok dikkatli olmalıyız. Eto'o başta olmak üzere kaliteli hücumcuları var. Geçtiğimiz hafta akıllar Olympiakos rövanşında olduğu için Kayseri maçında 2 puan kaybettik. Perşembe gecesi aldığınız muhteşem zaferi unutun ve artık Antalya'ya bakın. Eğer kafalar Avrupa Ligi'nde kalırsa işimiz hiç kolay olmaz."

QUARESMA VE GÖKHAN GÖNÜL GERİ DÖNDÜ!

Sarı kart cezaları nedeniyle Kayserispor maçında forma giyemeyen Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, mücadeleye ilk 11'de başladı.

ATIBA VE ATINÇ SINIRDA

Siyah-beyazlı takımda Antalyaspor maçı öncesi Atiba Hutchinson ile Atınç Nukan sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan her iki oyuncu Antalyaspor karşısında da kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 26. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak.

42. RANDEVU

Beşiktaş ile Antalyaspor, Süper Lig tarihinde 42. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 41 lig maçının 29'unu Beşiktaş, 4'ünü Antalyaspor kazandı, 8 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Siyah-beyazlıların attıkları 90 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 34 gol kaydedebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçta Beşiktaş 3-0 galip geldi.