AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden geçen yıl mezun olan manken 23 yaşındaki Merve Akman, Miss Turkey 2012 finaline kaldı.

Mankenlik kariyerine Avrupa Birliği Güzellik Yarışması ile başlayan, ardından Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında podyumda yürüyen Akman, aynı zamanda ’Herkes İçin Futbol: HİF’ projesi kapsamında futbol hakemliği yaptı. Halen oyunculuğa hazırlanan ve turizm sektöründe çalışan Akman, Miss Turkey 2012 elemelerinde 20 finalist arasına girmeyi başardı. Yarışmada ilk üçü hedeflediğini söyleyen Merve Akman, 31 Mayıs’taki final gecesine hazırlanıyor.

Futbol hakemliği kursunu tamamladığını ve bazı maçlarda yardımcı hakem olarak görev aldığını anlatan Akman, daha sonra tercihini oyunculuktan yana kullandığını anlattı.

Bir süre önce Gani Müjde ile görüştüğünü belirten Akman, "Şu an ne olacağı belli değil. Gani Müjde ile yarım saate yakın görüştük. Dizi projesinin Ocak ayında başlayacağını ve oyuncu kadrosunu şekillendirdiklerini belirtti. Dizide rol almak istediğimi kendisine ilettim. Haber bekliyorum" dedi.

Defileler ve oyunculuk telaşı arasında futbol hakemliğini geri plana iten Akman, Avrupa Birliği Güzellik Yarışması sonrasında hayatının hızla değiştiğini, şimdi sıranın Miss Turkey’de kraliçe olmaya geldiğini belirtti.