Kaza saat 07.00 sıralarında Antalya- Kemer karayolunun Topçam Mevkii’nde meydana geldi. Kemer’deki Crystal Flora Beach Oteli’nin çalışanlarını taşıyan 07 YJ 548 plakalı otobüsün sürücüsü Salih Enginsel, yağıştan kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Devrilen otobüstekiler bir anda kendilerini can pazarında buldu.

Kaza haberi duyulur duyulmaz sağlık birimlerinden hemen ambulanslar sevk edildi, tedbir amaçlı olarak da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait İtfaiye Kurtarma ekiplerine haber verildi. Yerde yardım bekleyen yaralılara ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yaptı. Kazayi öğrenip olay yerine gelen otel çalışanlarının yakınları sağlık görevlilerinin sedyelerini alarak yaralıların ambulanslara taşınmasına yardım etti. Yaralılar Antalya’daki çeşitli hastanelere götürüldü.


Kazada yaralanan otobüs şoförü Salih Enginsel, yolda kendisini bir taksi sürücünün sıkıştırdığını ve ardından otobüsün kayarak yan yattığını söyledi. Bu arada, kaza yerine gelen otel çalışanları, gazetecilerin görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

Hastanelerde tedaviye alınan 16 yaralı şunlar:

Salih Enginsel (sürücü) ve oğlu Metin Enginsel ile otel çalışanları Serkan Demir, İbrahim Şahan, Cennet Kiraz, Fatma Onar, Gül Müldür, Elif Özkul, Melike Korucu, Murat Dağlar, Ali Harput, Mesut Nurel, Gülsu Aynur, Süleyman Polat, Güray Gezer ve Kahraman Yiğit.