Antalya’da dün ‘açık alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alma yasağı’ ilan edildi kentte tartışma başladı. Valilik kararını açıklayan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ‘algı hatası’ yapıldığını söylerken yerel yöneticiler konunun yeniden ele alınmasını istiyor. Turizmde zaten güçlükler yaşanan şehirde, kararın yurtdışındaki muhtemel yankıları da endişe yaratıyor.

Duyuru içeriği ile ilgili Hürriyet gazetesinden Salim Uzun’a açıklama yapan emniyet yetkilileri, “Duyuru ile ilgili maalesef algı hatası yapılıyor. Duyuruda içki içilmesi tamamen yasaklanmıyor sadece çevreyi rahatsız edecek şekilde içki içilmesi yasaklanıyor” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise duyuru ile ilgili inceleme yapmadığını ancak uygulamanın doğru olarak algılanması gerektiğini söyledi. Türel, “Şu anda Antalya’da daha önce içki içilen fakat şu an içilemeyen bir yer yok. Zaten gerek duyulursa ilgili kurumlarımız yeniden açıklama yapacaktır” diye konuştu.

CHP’Lİ UYSAL: KİME GÖRE RAHATSIZ EDİCİ?

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal ise şöyle dedi: “Bu gerçekçi bir uygulama olamaz. Turizmin başkentinde piknik alanında içki içilmesinin yasaklanması doğru değil. Bu uygulama hemen yeniden düzenlenmeli. Rahatsız edici ifadesini kime göre hangi olaya göre yorumlayacağız? Bu açıkça toplumda bölünmelere yol açar.”

‘DİKKAT EDİLMELİ’

Antalya’da uygulanacak yasaklamalarla ilgili çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Daha önce de bir takım yasaklamalar vardı. Ancak yeni kısıtlamalar getirilirken çok dikkatli olunmalı. Çünkü burası Türk turizminin gözbebeği. Zaten turizimci zor durumda. Bir de böyle gündemlerin oluşması gerçekten sıkıntı yaratabilir” diye konuştu.