Putin'in yeniden altı seneliğine başkan seçilmesine tepki olarak bu saldırıyı düzenlediklerini açıkladı Anonymous.

Kremlin'in internet güvenlik bölümü ise saldırı ile ilgili Reuters'a şu açıklamayı yaptı: "İlgili tüm departmanlar (bu tür) ataklara karşılık vermek için gerekli tedbirleri alıyorlar. Bu rutin bir iş. Her zaman dışardan tehditler gelecektir. Bugün de (saldırganlar tarafından) gerçekleştirilmeye çalışılan bir saldırı oldu fakat amaçlarına ulaşamadılar."

Anonymous'la ilgili başka bir haber de İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla dosya paylaşım sitesi Pirate Bay'e erişimi engelleyen Virgin Media web sitesine saldırı yapması hakkında. "Bu tür eylemleri DESTEKLEMİYORUZ. Biz herkesin rahatça görüşünü belirtebildiği açık ve ücretsiz internete inanıyoruz. Her ne kadar bizi kabul etmeseler ve bizden nefret etseler de..." açıklamasını yaptı The Pirate Bay, resmi Facebook sayfasında.

@AnonAteam The Pirate Bay engeli karşısında yaptıkları eylemi savundu ve şu açıklamaları yaptı: "Saldırılar sadece The Pirate Bay'e erişimi kolaylaştırmak için değil, bu tür siteleri kapatılarak Internetin sansürlenmesine bir dur demek için yapılmıştır. Bu protestonun asıl sebebi, ifade özgürlüğünü herhangi bir yargısal işlem tarafından engellenmeye karşı korumak. Günümüz teknoloji çağında ISP'ler demokrasinin yollarıdır. Bir websiteye erişimi engellemek, yasal bir işlemin kötüye kullanımıdır. Parlamentonun dışında, İnsan Hakları Mahkememiz de yasadışı ve gücünü kötüye kullanıyor."