Mudanya"da 14 yaşındaki B.Ç"ye "cinsel istismar" suçundan tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, cezaevinde can güvenliği nedeniyle tek kişilik koğuşa konuldu. Üzmez"in "çocuklarını fuhuşa teşvik etmek" suçundan tutuklanan anne Livaze Ç. ile de cinsel ilişki kurduğu ortaya çıktı.


CUMARTESİ gecesi yazlık olarak kullandığı Mudanya"daki evinde gözaltına alınan Hüseyin Üzmez"le birlikte, şikáyetçi olduğu belirtilen Bekir Ç, eşi Livaze Ç. ve kızı B.Ç"nin de ifadeleri alındı. İfadeler üzerine Hüseyin Üzmez"in B.Ç"nin annesi Livaze Ç. ile de ilişki kurduğu belirlendi.

SEKS KONUŞMASI Telefonda Livaze Ç. ile seks konuları konuşan Üzmez"in, daha sonra annesinden telefonu kızı B.Ç."ye vermesini isteyip, aynı görüşmeleri kızıyla da yaptığı anlaşıldı. Hüseyin Üzmez"in Bursa"ya gelip Mudanya"da ve İnegöl"de olduğu süre içerisinde Livaze Ç. ve kızı B.Ç. ile gezip yemek yediği ortaya çıktı.

ÜZMEZ"İN PARASI Livaze Ç"nin önceki gün Hüseyin Üzmez"in Mudanya, Hasanbey Mahallesi"ndeki yazlığından ayrılıp bir banka şubesinin ATM"sinden para çektikten hemen sonra yakalandığı ortaya çıktı. Banka kayıtlarında yapılan incelemede, Livaze Ç"nin ATM"den Hüseyin Üzmez"in kartıyla 350 YTL çektiği belirlendi. Bu arada, Üzmez"in kız ve annesiyle ilçede kendi evine yakın yerde ev kiralamak üzere buluştukları öne sürüldü.

EDEP YERİMİ ÖPTÜ İlköğretim okulu öğrencisi B.Ç. emniyette ve adliyedeki ifadelerinde, "Hüseyin Üzmez"i uzun süredir tanıyordum. Annem daha önce onun yanında çalışmıştı. Bana yakın davranıyordu. Bu sırada bana defalarca cinsel yaklaşımda bulundu. Uyarması için anneme söyledim. Annem de "uyarırım" dedi. Ama değişen bir şey olmadı" dediği öğrenildi. Üzmez"in kendisini Mudanya"daki yazlık evinde yanına oturup okşayıp sevdiğini söyleyen B.Ç. "Edep yerlerimi defalarca öpüyordu" dedi.

SÜREKLİ AĞLADIM Üzmez"in daha ileri gidemeyip kısa sürede tatmin olduğunu öne süren B.Ç, bu ilişkilerden sonra sürekli ağladığını anlattı. Adı gizli tutulan bir kız yetiştirme yurduna yerleştirilen ve yaşadığı çöküntüden kurtulması için psikolojik destek verilecek olan B.Ç."nin gerekirse kısa süre eğitimine ara verileceği, daha sonra okula gönderileceği kaydedildi.

Tek kişilik koğuşta

Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza yaptıkları nedeniyle diğer mahkumlar tarafından saldırıya uğrayabileceği endişesiyle, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi"nde tek kişilik koğuşa konuldu. Geceyi uyumadan geçiren Hüseyin Üzmez"in uzun süre bu koğuşta kalacağı belirtildi. Yetkililer, lise yıllarında Gazeteci Ahmet Emin Yalman"a düzenlediği suikast nedeniyle 10 yıl cezaevinde yatan Üzmez"in, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi"ndeki ilk gecesinin, kendisi için 10 yıldan çok daha ağır olduğunu söylediğini öne sürdü.
DHA