İddianamede faciada oğlunu kaybeden anne Rabia Atilla'nın baca temizliğini yaptırmayarak ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapsi istendi.

BACA BORUSU DELİK

ASKİ eski Genel Müdürü İhsan Fincan ile Başkent Doğalgaz eski Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında da 15 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede, gaz zehirlenmesinden ölen, Elif Koyuncuoğlu, Büşra Bek, Ceren Okkalı, Erol Can Özdokumacı, Tarık Şükrü Yılmaz, Oğuzhan Tozburun ve Turan Özgür Attila'nın, yılbaşını birlikte kutlamak için maktul Turan Özgür Attila'nın annesi Rabia Attila tarafından kiralanan Cemal Özdemir'e ait dairede toplanıp yılbaşı gecesini birlikte geçirdikleri ve yapılan otopsilerinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldükleri kaydedildi. Bacaya bağlanan spiral boruda da çok sayıda delik ve yırtık görüldü. Bunun da çıkan gazın bacaya değil daire içine yayılmasına neden olduğu ve zehirlenmeye sebebiyet verdiği belirtildi.

Baca borusunu taktıran inşaat firması yetkilisi Kaan Karadağlı, tesisat firma yetkilisi Ferit Vanlı, yıllık kombi bakımını yaptırmayan daire sahibi Cemal Özdemir ile kiracı Rabia Attila ile kombinin bakımını yapan servis yetkilileri Erdal Us ile Mehmet Kuz ve tesisat projesini yapan Yusuf Koç da tali kusurlu bulundu.

YÖNETİCİLER TALİ KUSURLU

Bacaların temizlenmesini tüketicinin inisiyatifine bırakan EGO Genel Müdürlüğü ve Başkent Doğalgaz yöneticileri İhsan Fincan, Kazım Usta, Ethem Uludağ, Haldun Aydın, Veysel Karani Demir ve Yusuf Büyük'ün de tali kusurlu oldukları belirtildi. Rabia Attila, İhsan Fincan, Ethem Uludağ, Kazım Usta, Veysel Karani Demir, Ferit Vanlı, Yusuf Koç, Erdal Us, Levent Kuz, Kaan Karadağlı, Yusuf Büyük, Cemal Özdemir ve Haldun Aydın'ın, 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Yeni Şafak