Sivas'ta annesi ve kızıyla tartıştıktan sonra alkol aldığı belirtilen kişi, yaşadıkları evi benzin dökerek yakmak istedi

Alınan bilgiye göre, İstiklal Mahallesi'nde tek katlı, sobalı bir evde annesi Sudiye ve kızı Aysun D. ile yaşayan A.D, gece saatlerinde annesi ve kızıyla tartıştı. Annesi ve kızı tarafından evden kovulduğu, bunun üzerine dışarıda bir süre alkol aldığı ileri sürülen Ali D, akaryakıt istasyonundan aldığı bir bidon benzinle eve geri döndü.

A.D'nin oturma odasını benzin dökerek ateşe vermesi üzerine, evden çıkmayı başaran Sudiye D. ve torunu Aysun D, komşulardan yardım istedi. Komşuların ihbarının ardından yaklaşık 200-300 metre ilerideki Sivas Belediyesi Esentepe İtfaiye Şubesinden ekipler, kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, kanepe, halı gibi bazı eşyalar kullanılamaz hale gelirken, evde maddi hasar oluştu.

Evi ateşe verdikten sonra kaçan A.D, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak polis merkezine götürüldü. Yangını kendi çabasıyla söndürmeye çalışırken dumandan etkilendiği belirtilen Aysun D. ise sağlık ekiplerince ambulansta yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. (AA)