Elazığ"da mezarlıktan ellerinde kürek ve bir poşet kemikle çıkan 69 yaşında Refik Arıkan ve komşusu 71 yaşında Mustafa Çelik, yakalandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sürsürü Mahallesi Mezarlığı"ndan iki yaşlının ellerinde kürek ve bir poşetle çıktığı ihbarını alan polis ekipleri, Sarahatun Kavşağı"nda Arıkan ve Çelik"i yakaladı. Yapılan aramada, zanlıların elindeki poşette kemikler olduğu tespit edildi.
Polis merkezine götürülen zanlılardan Refik Arıkan"ın merkeze bağlı Pelte köyünde oturduğu, yaklaşık iki ay önce babası Muhittin Arıkan"ın vefat ettiği ve babası için köyde mezar yaptırdığı belirlendi.
Arıkan"ın 1955 yılında vefat eden annesi Safiye Arıkan"ın mezarının il merkezinde olması, mezarlığın köye uzak olması nedeniyle annesinini mezarını da babasının yanına almak istemesi nedeniyle mezarı açtığı ve kemikleri aldığı belirlendi.
Refik Arıkan"ın bu işi yapmak üzere köyde komşusu olan Mustafa Çelik"i de yanına aldığı ve onun yardımıyla mezarı açtıkları tespit edildi. Soruşturmayı sürdüren ekipler, mezarlığın izinsiz olarak açıldığını belirledi. Elazığ Belediyesi yetkililerine ulaşılarak belge düzenlendi ve 1955
yılında ölen Safiye Arıkan"ın kemiklerinin köye nakledilmesine izin verildi. Refik Arıkan ve Mustafa Çelik hakkında, TCK 196. maddesine uyarınca "Usulsüz ölü gömülmesi" ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu"nun 299. maddesi ve Kabahatler Kanunu"nun 32. maddesi gereği idari para cezası uygulanacağı belirtildi.