Serap'a vücudundan deri nakli yapıldığı için tedavisi süren anneye acı haber söylenemedi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde duraktan yolcu almak için bekleyen İETT otobüsüne 8 Kasım günü PKK yandaşları tarafından atılan molotofkokteyliyle yaralanan 17 yaşındaki Serap Eser, 29 günlük yaşam savaşını dün kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada Serap'ın enfeksiyona bağlı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Serap Eser'in ağabeyi Ümit Eser, kardeşinin ölümünde ihmal olabileceğini savundu. Kardeşinin ilk günlerde durumunun daha iyi olduğunu ve kalkıp yürüdüğünü anlatan Ümit Eser, "Aklında hep okulu ve üniversite sınavları vardı. Sürekli, 'Bu sene üniversite sınavına girecektim. Hayallerimi yaktılar' diyordu. Hastanede yürüyordu. Bilinci açıktı. Hatta dışardan yemek bile getirtiyorduk. Ama kaybettik" şeklinde konuştu.

SERAPLAR ÖLMESİN

Kardeşi Serap'ın tedavisi için annesinden deri nakli yapıldığını belirten Ümit Eser, “Annem şu an başka bir serviste yatıyor. Vefat ettiğinden henüz haberi yok. Annemin dizleri yüzünden kalkacak durumu da yok" şeklinde konuştu.

YILBAŞINDA ÇIKMAYI UMUYORDU

Bir hafta öncesine kadar kardeşiyle konuştuklarını dile getiren Eser, “Serap, iyileşeceğinden emindi. 'Ben yılbaşına kadar çıkacağım buradan' diyordu. Sürekli derslerini ve bu sene girmeyi planladığı üniversite sınavını düşünüyordu. Zaten olay dershaneden dönerken, akşam üzeri oldu. O gece babam Serap'ı almaya gitti. Orada o gece de birilerini fark etmiş, orada oturan birkaç kişi diye düşünmüş. O sırada otobüs gelmiş durduğunda içinden yanarak bir kız düşmüş, babam baktığında kendi kızı olduğunu görüyor” diye konuştu.

Ümit Eser, Adli Tıp'ın vereceği raporda bu durumun açıklık kazanacağını anlattı. Raporda ihmal olduğunun belirlenmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ümit Eser, “Bayram öncesine kadar durumu iyiydi. Ancak bayramdan sonra birden yoğun bakıma kaldırıldı. Bu da bizim aklımıza bayram sırasında ihmal edildiği şüphesini getiriyor” dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden Serap Eser'in ölümü üzerine yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, yapılan tüm tedavilerin başarıyla gerçekleştiği ancak Serap Eser'in yaralarının enfeksiyon kaptığı ve organ yetmezliği sonucu hastanın hayatını kaybettiği belirtildi. Serap'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Katillerin yakalanması tek teselli

Eser ailesine taziyede bulunmak üzere hastaneye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da bir gerginlik ortamı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, "Sevgili İstanbullular lütfen bu oyunun farkında olun" uyarısında bulundu. Serap'ın ölümünden ötürü büyük üzüntü duyduğunu belirten Vali Güler, “Tek tesellimiz faillerin yakalanmış olmasıdır. Yüce adaletin onlara gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz” dedi. İstanbul'da yaşanan olaylar kapsamında 58 kişinin gözaltına alındığına dikkat çeken Güler, "Ülkede hangi karışıklığı çıkarmak istediklerini biliyoruz, hevesleri kursaklarında kalacak" diye konuştu./yeni şafak