Kadın mı, erkek mi olduğu tartışılan altın madalyalı genç atlet Semenya"nın annesi iddialara sert tepki verdi: O bir kız ve kimse de bunu değiştiremez

Almanya"nın başkenti Berlin"de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası"na, hem kadınlar 800 metrede kazandığı altın madalya, hem de maskülen dış görünüşüyle damga vuran genç atlet Caster Semenya"nın annesi, kızının "erkek" olduğu iddialarına sert çıktı. Güney Afrika"nın Limpapo eyaletinde yaşayan Dorcus Semenya, “Ben evladımın kim ve ne olduğunu biliyorum. O bir kız ve kimse de bunu değiştiremez” dedi.
“İstediğiniz komşuya sorun, hepsi de size kız olduğunu söyleyecektir” diyen öfkeli anneye, Caster"in 80 yaşındaki büyükannesi Maphuthi Sekgala da destek verdi. Baba Jacob Semenya da “O benim küçük kızım, cinsiyetinden de hiçbir zaman şüphe duymadım” diye konuştu.
Öte yandan başarılı atletin eski okul müdürü, sürekli erkek çocuklarla oynayan ve hep pantolon giyen Semenya"nın 15 yaşına gelene dek bir kız olduğunu fark edemediğini itiraf etti. Semenya"nın yakın arkadaşı ise atletin hiç erkek arkadaşı olmadığını öne sürdü. Semenya, testler sonucunda erkek çıkarsa, madalyası alınacak.