İlçeye bağlı Söğütlüdere köyünde yaşayan 6 yaşındaki Aydın Ala, 3 yıl önce annesi Nazmiye Ala'yı pankreas kanserinden kaybedince 3 yıldır ne kimseyle konuşuyor ne de konuşulanlara tepki veriyor. Küçük çocuğun babası Mustafa Ala ise maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğunun bu hastalığına tedavi bulamadığından yakınıyor.

Çocuğunun bu durumdan kurtulması için imkanları ölçüsünde tedavi ettirmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Ala, 'Eşim Nazmiye Ala 3 yıl önce pankreas kanserine yakalandı. Eşimin tedavisi için 7 tane ineğim vardı hepsini sattım. Gaziantep'te eşim tedavi oluyordu. Ancak hastalığa yakalandıktan 5 ay sonra hastane de öldü. Annesi öldüğünde Aydın 3 yaşındaydı. Bizimle konuşuyor yaşıtları gibi gülüp oynuyordu. Annesini defnettiğimiz gün Aydın evde 'Annem öldü, annem bir daha gelmeyecek, annem yok' gibi sözler söyledi. Ertesi gün Aydın sustu hiç kimseyle konuşmadı. Kendisi konuşmadığı gibi bizim söylediklerimize de bir tepki vermedi. 3 yıldır Aydın konuşmuyor. Sanki çevresinde biz yokuz. Sanki bizi hiç duymuyor gibi. Ben oğlumu tedavi ettirmek için Osmaniye'ye götürdüm. Doktorlar bu durumun psikolojik olduğunu söyleyerek ilaç verdiler. Ama Aydın'da bir düzelme olmadı. Ben Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyorum' dedi.

Aydın'ın 3 yaşındayken söylediği şarkılara eşlik ettiğini belirten amca Şevket Ala ise, 'Bazen evde şarkı mırıldanırdım. Aydın benimle beraber şarkılara eşlik ederdi. Şarkı söylemeye çalışırdı. O kadar zeki bir çocuktu. Annesinin ölümünün ardından bu duruma geldi. Bizler yengemin ölümünün ardından bir kez de Aydın için kahrolduk. Bu duruma yürek dayanmaz. Tedavisi Türkiye'de var ise burada yok ise yurtdışında tedavi olsun. Biz Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyoruz' şeklinde konuştu.