Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli 16 Aralık 2016 tarihinde ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından kaçan şüpheli 31 yaşındaki Sinem Koç ertesi gün silahla birlikte aracında yakalandı.

Olayın ardından açılan davanın 2. duruşması dün yapıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Sinem Koç ile Erikli’nin eşi ve ağabeyi katıldı.

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ SIKINTILARI VARDI

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Sinem Koç’un annesi Pervin Asmaz, kızının çocukluğundan beri psikolojik sıkıntılar yaşadığını ancak son 3 aydır, “Şeytanı görüyorum. Ben artık ermişim Allah ile konuşuyorum. Ben bir melek oldum” gibi sözler söylediğini belirtti.

Kızının “Meleklerle Yaşamak” isimli kitabı okumaması gerektiğini söyleyen Asmaz, “Kitabın yazarı için ‘bu kadının yüzünden şeytan görüyorum, onun yüzünden böyle oldum’ diyordu. Ölen kadının da bir suçu günahı yok. Yakınlarından binlerce kez özür diliyorum” dedi.

“BEKİ’Yİ ÖLDÜRECEĞİM DİYORDU”

Kızının elinde bir silah gördüğünü ve sorduğunda kendisine kurusıkı olduğunu söylediğin belirten anne Asmaz, “Olayı duyduğumda polisi aradım ve bu işi kızım yapmış olabilir dedim. Sinem çok sinirlendiğinde Beki’yi öldüreceğim gibi sözler söylüyordu” dedi.

ÇOK SAKİN BİR KIZDI

Kızının çok sakin bir yapıda olduğunu söyleyen Asmaz, “Ben olayı duyduğumda çok şaşırdım. Hepimiz çok şaşırdık” dedi. Tanık beyanlarının ardından duruşmayı erteleyen mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.