BURSA"da, icraya verilen karşılıksız çekin, silah zoruyla icra işleminden kaldırılması olayına karıştığı öne sürülen, aralarında Bursa Barosu Avukatlarından M.E.K., 6. İcra Dairesi Müdürü M.K. ve polis memuru A.D."nin de bulunduğu 9 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü"nden elleri kelepçeli olarak çıkartılan polis memuru A.D."yi gören annesi Naciye D. (66), “Oğlum devlet sana ekmek kapısı açtı. Devletin verdiği para sana yetmedi mi?” diyerek, gözyaşı döktü.
Cumhuriyet Savcılığı"na yapılan bir ihbar üzerine soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri, 15 Aralık tarihinde Bursa Barosu Avukatlarından M.E.K., 6'ncı İcra Dairesi Müdürü M.K., Emniyet Müdürlüğü"nde polis memuru olarak çalışan A.D."nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi, icraya verilen karşılıksız çekin, silah zoruyla icra işleminden kaldırılmasına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.
İddiaya göre A.D. isimli polis memuru, ticaretle uğraşan arkadaşı E.K."ya, arkasını kendisinin ciro ettiği 5 çek yaprağı verdi. Bu çekleri alan E.K. ise otomobil satan E.Ş."ye giderek, bir kısmını peşin olarak ödeyip, kalanlarını A.D."den aldığı çekleri vererek 120 bin YTL değerinde jeep satın aldı. E.K. 4 çekin parasını tahsil ederken, 18 bin 200 YTL tutarındaki beşinci çeki ise işyerinden ayrılan personeli Ç.T."ye tazminat olarak verdi. Ç.T. zamanı gelen çekini tahsil etmek için gittiği bankadan, çekin karşılığı olmadığını öğrenince eski patronu E.Ş."ye giderek, durumu anlattı. Bunun üzerine E.Ş., avukatı S.D."yi arayarak yasal işlem başlatılmasını istedi. Çekin ilk cirosunun polis memuruna ait olduğunu gören avukat, A.D."yi arayıp, parayı ödemesini, aksi halde hakkında icra işlemi başlatacağını telefon ile bildirdi. A.D."nin çekin muhatabının E.K. olduğunu söylemesi üzerine E.Ş."nin avukatı S.D., çek hakkında yasal işlemin yapılması için 6'ncı İcra Dairesi Müdürlüğü"ne müracaatta bulundu.

ALACAKLIYI SİLAH ZORUYLA EVİNDEN ALDI

Bunun üzerine E.K., iddiaya göne alacaklı olan Ç.T."yi arkadaşlarıyla birlikte evinden silah tehdidi ile alıp avukatları M.E.K."nın bürosuna getirerek, burada zorla "Ben paramın tamamını aldım" yazılı ibraname imzalattı. Daha sonra ibraname, Avukat M.E.K."nin katibi ve silahlı kişiler tarafından 6'ncı İcra Dairesi Müdürlüğü"ne gidilerek, resmi işlem yapılmadan dosyanın içersine bırakıldı. İbranameyi imzaladıktan sonra serbest bırakılan Ç.T. ise yaşadıklarını eski patronu E.Ş."nin avukatı S.D."ye anlattı. Avukat ve C.T.'nin şikayeti üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

POLİS ANNESİNİN GÖZYAŞLARI

Soruştuma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlının Emniyet Müdürlüğü"ndeki sorgulamaları 4 gün sonra tamamlandı. Zanlılar, bugün öğle saatlerinde "Nitelikli yağma ve tehdit" suçlarından adliyeye çıkartıldı. Emniyet Müdürlüğü önünde 4 gündür polis memuru oğlu A.D."yi görmek için bekleyen anne Naciye D., oğlunun elleri kelepçeli çıkarıldığı sırada, “Oğlum, devlet sana ekmek kapısı açtı. Devletin verdiği para sana yetmedi mi” diyerek, gözyaşı döktü. Annesinin bu sözleri üzerine sessizliğini koruyarak, başını öne eğen A.D. polis aracına bindirilerek, adliyeye götürüldü.


DHA