İzmir'de yaşayan Kanar ailesi'nin hikayesi yürekleri dağlıyor. Sekiz yaşına kadar sağlıklı bir biçimde hayatına devam eden Deniz Kanar'ın (23) sebebi belirlenemeyen bir şekilde önce görme yeteneğini kaybetmesi daha sonra bedensel ve zihinsel engelli olması duyanları şaşkına çeviriyor. Emine-Vedat Kanar çifti hayatlarını tamamen değiştirip kendilerini hem oğullarının hem de diğer engelli çocukların eğitimine adadı. Sınıf öğretmenliği yapan anne Emine Kanar (44) Deniz'in görme probleminin başlamasıyla birlikte kurslara, seminerlerle katılarak özel eğitim alanında çalışmaya başladı. Emine Öğretmen hem oğlunun bakımıyla ilgileniyor hem de Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı olup, öğrencilerine ışık oluyor.
 
HAYATLARI DEĞİŞTİ
 
Amasya'da yaşayan Kanar çifti, Deniz ilkokula başlayana kadar en ufak bir sağlık problemiyle bile karşılaşmamış. Anne Kanar, 'İlkokul 1. sınıfta küçük görme problemleri yaşadı. Doktor ciddi bir şey olmadığını söyledi. Ancak 8 yaşında görme yeteneğini tamamen kaybetti. Zorlu mücadelemiz de başladı. Hemen okul araştırması yaptık. İzmir'de Aık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu bulduk. Ve memleketimizi bırakıp buraya yerleştik' dedi.
 
KENDİNİ ENGELLİ ÇOCUKLARA ADADI
 
Sınıf öğretmeni Emine Kanar, oğlu için özel eğitime yönelik kurslara katıldı. Yoğun çalışmalar sonucunda sadece engelli öğrencilerin okuduğu okullarda öğretmenlik yapmaya başladı. Şuan hala Işık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcılığı yapan Emine öğretmen yaşadığı zorlu süreci şöyle anlattı: 'Çocuğumun yaşadıklarının acısını ancak bu şekilde hafifletebilirdim. Bu konuda eşim bana karşı çıktı. Hem evde hem okulda bu yükün benim için çok ağır olacağını düşündü. Fakat aksi takdirde ben hayata tutunamazdım. O çocukların hepsi benim kendi çocuğum gibi. Eğer normal eğitim veren okullarda devam etseydim sağlıklı çocukları gördükçe kahrolacaktım. Bu yüzden en doğrusunu yaptığımı düşünüyorum' diye konuştu.
 
akşam