E.S. adlı genç kız, o karanlık günden sonra yaşadığı cehennemi anlattı: “Ağabeyim onun yanında çalışıyordu. Bir dolandırıcılık olayına karışmış. Ağabeyim duyunca birlikte çalışmak istemediğini söyledi. Bu konuşma olurken annem ve yengemle tesadüfen biz de oradaydık.


'GİZLİCE GELECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Önce sakin karşıladı ama, sonra sert tepki gösterdi. O tartışma sırasında bir ara bana yaklaştı, gizlice yarın benimle konuşmaya geleceğini söyledi. Gelmezsem ya da birine bir şey söylersem annemin üzerine benzin döküp yakmakla tehdit etti.”

'KORKUDAN BAŞIMI KALDIRAMIYORDUM'

“Ertesi gün konuşmak için evin önüne çıktım. Arabaya binmemi istedi, biner binmez de silah doğrulttu. Çok korktum. Bir yere götürdü, adamlarından birinin yanında bıraktı ve gitti. Neler olduğunu sordum, cevap vermedi. Sonra döndü, yine arabaya bindik. Bayrampaşa’da ağabeyinin evine götürdü. Evdekilerin hepsini, Ereğli’deki yazlığına gönderdi. Toplanıp gittiler. Hâlâ ağzımı açtırmıyordu. Korkumdan başımı kaldıramıyordum.


'EVDE YALNIZ KALINCA YAKLAŞTI'

Evde yalnız kalınca yaklaştı. Yalvardım ama dinlemedi. Tecavüz etti. Sonra cep telefonuyla yan yana fotoğraflarımızı çekti. Ertesi gün ağabeyi ve ailesi döndü. Ağabeyinin kızı benim sürekli ağladığımı fark edince, neler olduğunu sordu. Hatta ‘Üzülme ben de daha önce evden kaçtım’ dedi. Anladım ki benim gönüllü olarak kaçtığımı anlatmış. Kaçırıldığımı, tecavüze uğradığımı söyledim. Babasına anlattı ve beni evime geri götürdüler. Hemen polisi aradık. Hastaneye götürüp muayene ettirdiler, rapor aldık.

ŞEHİR ŞEHİR KAÇIYOR

İhbar ettiğimi öğrenince tehditler başladı. Ailemi de beni de öldüreceklerine dair telefonlar geldi. Kaçmak zorunda kaldık, evimizi kapattık, İstanbul’dan taşındık. Başkalarının evlerinde yaşamaya başladık. Farklı şehirlere gidiyoruz çünkü izimizi sürüyorlar. Komşularımıza, akrabalarımıza tehditle yerimizi söyletmeye çalışıyorlar. Adıma sahte Facebook sayfası açıp küfür, hakaret yazıyorlar. İstanbul’daki evimizi satmak istedik, anlaştığımız insanları bile tehdit etmiş, vazgeçirmişler. Parasız kalalım, ortaya çıkalım istiyorlar.”

"HAYATA YENİDEN BAŞLAMAK İSTİYORUM"

Tecavüze uğrayan E.S. bir de ölüm tehditleri alıyor. Ailesiyle aylardır bir şehirden öbürüne kaçan, sürekli yer değiştiren E.S.’ye polis “Tehdit aldığın takdirde haber ver ” demiş. İhtiyaç duyduğumda koruma verilecekmiş. “Dışarı çıkmaya korkuyorum. Zorunlu kalıp çıktığımda da arkama baka baka yürüyorum” diyen E.S., S.Z için bir an önce yakalama kararı çıkarılmasını istiyor. Genç kız, “O saklanıyor, adamları ortada. Tutuklansın, bana yaptıklarının cezasını görsün istiyorum. Ailemle birlikte yeniden hayata başlamak istiyorum” diyor.

YAKALANMA KARARI YOK


S.Z hakkında yaklaşık 1 yıl süren soruşturma tamamlandı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “cinsel saldırı, cebir, tehditle hürriyetinden yoksun kılma ve şantaj” suçlarından dava açıldı. 15 yıldan 37 yıla kadar hapsi isteniyor. Ancak soruşturma sırasında hakkında arama kararı çıkarılmadı. Savcı, bu yönde talepte bulundu. Ancak mahkeme hâlâ yakalama kararı vermedi. Yargılama ise tecavüzden tam 1 sene sonra 18 Ekim’de başlayabilecek.