KILIÇDAROĞLU'NDAN, Gazeteci-Yazar İsmet Solak'ın, böbrek nakli yapılan kızı Öyküm'e moral telefonu. Öyküm'ün, ameliyat olacağını öğrenen CHP lideri, operasyon öncesi tahliller yapılırken cep telefonundan aradı.

BÖBREĞİ KİM VERDİ?
Öyküm'den, son durumunu öğrenen Kılıçdaroğlu kendisine nakledilecek böbreği nasıl ve nereden bulduğunu sordu. Öyküm, 'Annem verdi' dedi. Kılıçdaroğlu, genç kıza annesi Fatma Solak'a saygı ve sevgilerini iletmesini istedi ve anneliğin kutsallığının bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, 'Çok şanslısın ve inanıyorum ki annen bir kez daha canına can katacak' dedi. Kılıçdaroğlu, naklin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, anne-kızın durumunun iyi olduğunu öğrenince bir kez daha telefona sarıldı.

Geri sayım sürüyor, kulisler hareketli
18 ARALIK'TAKİ olağanüstü kurultay öncesi, gözler Kılıçdaroğlu'nun blok listesi ve hafta içinde beklenen, 'Deniz Baykal' ve 'Önder Sav' görüşmelerine çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun, 'Görüşeceğim ama bu birilerine teslim olacağım anlamına gelmez. Blok listeyi bizzat yapacağım' sözleri, isim ve liste pazarlığına kapalı olduğu mesajını taşıyor. Kulislere göre, Baykal bu çıkıştan rahatsız ve 'Bu düşünceleri taşıyorsa, görüşmeyi formalite olarak görüyor demektir. Faydalanmak değil, 'gittim, düşüncelerini aldım' demek için geliyor. Bu düşüncelerle gelirse nezaket ziyaretinin ötesine geçmeyecektir' görüşünde.
Kulislerde, ikinci bir listenin çıkacağı konuşuluyor ve 'Kılıçdaroğlu'nun listesini delmek için büyük bir çekişme olur' görüşü hakim. Kılıçdaroğlu ise kurultayla ilgili 'Sorun yok' dedi.

Sanki karşısında rektör değil askerler var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle gerçekleştirdiği 'Dolmabahçe Buluşması'nı eleştirdi. İstanbul'da, partisine katılım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Üniversite rektörlerini toplamış, sanki karşısında askerleri var. Kimseden ses çıkmıyor. Sayın Başbakan diyor ki, 'farklı düşünceler dile getirilebilir.' Farklı düşünceler dile getirilince onların akıbetini biliyorsunuz. Doğru Silivri'ye. Bilime, bilim adamına saygı duyan bir ülkede acil serviste yatan bir bilim insanının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz. Hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir ülkede Kemal Türkler gibi cadde ortasında vurulup, 30 yıldır faili meçhule giden bir anlayışa göz yumulmaz.

Keşke, İsrail gibi Haydarpaşa'ya da uçak gitseydi
Kılıçdaroğlu, İstanbul yolculuğu öncesi, havalimanında İsrail'e gönderilen yangın uçaklarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: Uçaklar insani davranışın sonucudur. Son derece olumlu görüyoruz. Bu duyarlılık güzel bir şey ama aynı duyarlılık Haydarpaşa yanarken de keşke gösterilebilseydi.