Olay, 23 Mayıs 2008’te Gülün Güneş’in Terakki Mahallesi’ndeki evinde meydana geldi. Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi kızı Teksen Yaprak Bozoğlu, taksici sevgilisi Osman Demir ile birlikte, ilişkilerine karşı çıkan babasından boşanan annesi Gülün Güneş’i öldürmeye karar verdi. Olay günü Bozoğlu, annesinin ayranına uyku ilacı koydu.
 
Bozoğlu, ayranı içen annesinin uyumasıyla birlikte dışarıda bekleyen Demir’i içeriye aldı. Demir ve Bozoğlu, sesler üzerine uyanan Gülün Güneş’i boğazından bıçaklayarak ve başına demirle vurarak öldürdü. Cesedini Kozlu Beldesi’nde terk edilmiş bir maden ocağına götürüp üzerine tiner dökerek yakan Demir ve Bozoğlu, kendileri de tinerin parlamasıyla alevler içide kalınca yaralandı. Yardım istediği taksici arkadaşları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülen Demir ve Bozoğlu, tedavi edildi. Demir, şüphelenen arkadaşlarının ihbarıyla hastanede gözaltına alınırken, kaçan Bozoğlu da aynı gün akşam saatlerinde yakalandı.
 
ANNESİNİN SEVGİLİSİ TECAVÜZ ETMİŞ
 
Bozoğlu ve Demir hakkında, ’tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek üstsoya karşı kasten öldürmek’ suçundan ağıraştırılmış ömür boyu hapis, aynı dosya kapsamında Demir hakkında Bozoğlu ile cinsel ilişkiye girmekten, ’küçük yaşta kız çocuğuna nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla 8 yıl, yine Bozoğlu’na 2007 yılı yazından itibaren tecavüz ettiği iddiasıyla Gülün Güneş’in sevgilisi olduğu iddia edilen S.A. hakkında da 8 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan 3 sanıktan S.A., 7 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilirken, geçen cuma günü yapılan 33’üncü duruşmada tutuklu sanıklar Bozoğlu ve Demir hazır bulundu. Bozoğlu, annesini, sevgilisi S.A.’nın kendisine tecavüz etmesine göz yummakla suçlarken, cinayeti de bu yüzden işlediğini söyledi.
 
’CEZAİ EHLİYETİ AZ’ RAPORU
 
Bozoğlu’nun, akli dengesinin yerinde olup olmadığının saptanması için sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’ndan, cezai ehliyetinin az olduğu yönünde rapor geldiği belirtildi. Mahkeme heyeti, olay tarihinde 16 yaşında olan Bozoğlu’nun kemik yaşının saptanmasına yönelik Adli Tıp Kurumu’ndan raporun gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.
 
TÜYLER ÜRPERTEN YAZIŞMALARI
 
Karar için, Bozoğlu’nun kemik yaşının saptanmasına yönelik rapor beklenirken, iki sevgilinin cinayetten hemen önce cep telefonu üzerinden yaptıkları mesajlaşmalar ve msn görüşmeleri ortaya çıktı. Cinayeti bıçakla işlemeyi kararlaştırmalarına rağmen annesinin güçlü olduğunu söyleyip sevgilisini dövmesinden korkan Bozoğlu’nun, "Annem seni döver. Tabancayla kafasına bir el sıkalım" diye Osman Demir’i uyardığı görüldü. İki sanık arısnadaki tüyler ürperten yazışmalar şöyle:
O.D.: Aşkım beni durumlardan haberdar et.
T.Y.B.: Anneme yarım bardak ayran içine iki ilaç verdim, içti. Etkisi ne zaman başlar?
O.D.: İçti mi, çok güzel aferin, 1 saat, yarım saat olabilir.
T.Y.B.: Annem uyursa cama eteri getir, uyurken onu da koklatayım, garanti olsun, sonra sen gelirsin.
T.Y.B.: Aşkım annem yattı. Aşkım vallahi yattı. Aşkım, hu hu uyuyor.
O.D.: Durum ne?
T.Y.B.: Annem daldı, uyuyor, ne yapalım?
O.D.: Uyandırmaya çalış, bakalım uyanacak mı, numara yapmasın.
T.Y.B.: ’Anne’ deyince cevap veriyor ama uykulu.
T.Y.B.: Annem kendinde ama gözünü zor açıyor. Bak silahı getir bana, vurayım.
T.Y.B.: Çağırınca duyuyor ve bakıyor. Ben hapı toz haline getirip ayrana koydum, yarısını içti.
O.D.: Her şey iyi gidiyor, eldiveni hazırla.
T.Y.B.: Aşkım gelme, korkuyorum. Hiçbir şey yapmasak mı. Bak annem bağırır çağırır, çırpınır, seni yıkar. Annem kuvvetli. Beni dinle; müziğin sesisini açalım, silahla vuralım, kimse anlamaz, yemin ki anında öldürürüz, gece de evden çıkarız.
T.Y.B.: Annem S.A.’yı bile dövüyor. Seni hayli döver. Gelir gelmez silahla bir el kafasına sıkalım.
T.Y.B: Aşkım geleceksen silahla vuralım, baristik kısmını bana bırak.
O.D.: Müziğin sesini aç, eldiveni hazırla, dediğimi yap.
 
İLACA RAĞMEN UYANIP BOĞUŞTU
 
İddianameye göre bu yazışmaların ardından içeriye giren Osman Demir, mutfaktan aldığı iki bıçaktan birini elindeki biber gazıyla birlikte Bozoğlu’na verdi. Diğer bıçakla odaya giren Osman Demir, bu sırada uyanıp ’Sen kimsin’ diye bağıran Gülün Güneş’in boğazını sıkıp, bıçağı boğazına sapladı. Bozoğlu da annesine biber gazı sıkıp, sobanını yanındaki demir çubukla başına vurdu. Gülün Güneş, can havliyle Osman Demir’in parmağını ısırırken, Bozoğlu demiri bırakıp koltuğun üzerindeki bıçağı annesinin boğazına sapladı. İki sevgili, olay yerinde ölen Gülün Güneş’in cesedini halıya sarıp otomobilin arka koltuğuna koyarak maden ocağına götürüp yaktı.
 
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)