''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek'in annesi Halime Çiçek'in cenazesi, Reşadiye'de toprağa verildi.

Davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin annesi Halime Çiçek'in (82) cenazesine katılabilmesi için verdiği 2 günlük iznin ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da 2 gün yol izni verilen Dursun Çiçek, tarifeli uçakla Tokat Havaalanı'na geldi.

Çiçek, daha sonra askeri görevliler refakatinde cenazeye katılmak üzere karayoluyla Reşadiye'ye hareket etti.

Annesinin cenaze namazının kılınacağı Umurca köyü camisine gelen Çiçek, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, annesiyle sağken helalleşmek istediğini belirtti.

Çiçek, şöyle konuştu:

''Ama mevzuat her zaman olduğu gibi önümüze çıktı. İnsan odaklı, insanları annesiyle sağlığında helalleştiren düzeni kuracağız hep beraber. Hepiniz biliyorsunuz, Hakkın rahmetine kavuşan annemin ak sütü gibi masumum. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Esas bize tuzak kuranların, sahte delil üretenlerin peşindeyiz. Onları yüce adaletin önüne çıkardığımız zaman görevimizi yapacağız. İnşallah bu görevi de çocuklarımıza, geleceğimize bırakmayacağız. Bizimle beraber olduğunuz için, bu sıkıntıda bizimle olduğunuz için teşekkür ederim. Bu vatandan terörist, darbeci çıkmaz.''

Annesinin çerçeveletilmiş fotoğrafını öpen Çiçek, daha sonra cenazenin bulunduğu yere gitti.

Çiçek'in annesi Halime Çiçek, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Çiçek'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çiçek, hasta annesini görmek için izin istemişti. Ancak mevzuatta böyle bir düzenleme olmadığı için kendisine izin verilememişti. Eleştiriler üzerine Adalet Bakanlığı, bu durumlar için bir düzenleme yapılacağını açıklamıştı.