Ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetleri yüreğimizi yakıyor. Ancak bu kez karısını öldürüp intihar süsü veren caniyi küçük kızı ele verdi. Adana'da 8 Temmuz'da 21 yaşındaki Dudu Ş., 4 yaşındaki kızıyla doğum günü kutlaması için komşularına gitti. Genç kadın, dönüşte kendisini evde bekleyen kocası Muhammed Ş. (31) ile geç geldiği gerekçesiyle tartışmaya başladı.
 
YARDIM ÇAĞIRDI
Tartışmanın ardından, genç adam polis ve sağlık ekiplerine "karısının balkondan düştüğünü" söyleyerek yardım istedi. 3'üncü kattaki evlerinin balkonunun altında ağır yaralı bulunan genç kadın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sorgulanmak üzere gözaltına alınan koca Muhammed Ş. ise ifadesinde her şeyi inkar etti. Cani koca, "Tartıştık. Eşim daha sonra balkona çıktı. Sonra bir ses duydum. Aşağıya baktığımda yerde yatıyordu" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çiftin komşuları ve 4 yaşındaki kızları N.Ş.'nin de ifadelerine başvuruldu. Balkonda inceleme yapıldı.
 
İTEKLEYİP DÜŞÜRDÜ
Annesinin ölümüne tanık olan N.Ş., uzman nezaretinde sorulan sorulara verdiği cevaplarla olayın cinayet olduğunu ortaya koydu. N.Ş.'nin, "Babam annemi dövdü, itekledi" sözleri savcı tarafından iddianameye konuldu. Ayrıca balkonun konumuna göre Dudu Ş.'nin kendi başına düşmesinin de mümkün olmadığının altı çizildi. Tutuklanan ve hakkında 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' istenen Muhammed Ş. "Kızım 4 yaşında. Onun dediklerine nasıl inanırlar?" dedi.
 
İFADESİ DELİLLERLE ÖRTÜŞTÜ
Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, küçük tanığın yaşına rağmen sözlerinin önemli olduğunu söyledi. Erbek kararı şöyle değerlendirdi: "4 yaşında olması, söylediklerinin dikkate alınmayacağı anlamına gelmez. 4 yaşında beyan kabiliyeti, temyiz ehliyetine sahip olmasa dahi, başka delillerle birlikte bütünlük oluşturan ifadesi varsa, savcı faydalanabilir."
 
takvim