Diyarbakır'da hastaneden bebek kaçıran 27 yaşındaki Gülten Tülay'ın cezasında "annelik indirimi" yapıldı. Olay geçen 14 Nisan'da Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde meydana geldi. 7 yıllık evli olan ve çocuğu olmayan Tülay, yeni doğum yapmış olan 5 çocuklu 37 yaşındaki Fahriye Pınar'ın "Özgür" adlı bebeğini kaçırdı.

2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Tülay'ın yargılanmasına Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkeme gerekçeli kararında, Gülten Tülay'ın resmi nikâhlı eşiyle olan birlikteliklerinden çocuklarının olmadığını ve bundan dolayı kocasıyla sürekli tartıştıklarını belirtti. Kararda, aile içinde bu durumun sorun haline gelmesi ve kocasının kendisi üzerine kuma getireceğinden korkan sanığın hastaneden bebek kaçırmaya karar verdiğine dikkat çekildi.

İTİRAF ETMESİ CEZAYI HAFİFLETTİ
Mahkeme, Gülten Tülay'ı 2 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Bebeğin kendisi savunamayacak durumda olması nedeniyle sanığın cezası 4 yıla çıkarıldı. Mahkeme, sanığın annelik dürtüsü ve duygularıyla hareket ederek eşinin kendisi üzerine kuma getireceğinden korkmasından dolayı bebek kaçırmaya karar vermesi ve başka herhangi bir kötü niyet taşımaması nedeniyle cezayı 3'te 2'lik indirimle 1 yıl 4 aya indirdi.

Sanık Gülten Tülay'ın olaydan pişmanlık duyup, bebeğe zarar vermeden ailesine teslim edilmesine yardımcı olması, doğum yapmadığının belirlenmesi üzerine pişmanlık duyarak bebeği kaçırdığını kendisini muayene eden doktora anlatması, duruşmalardaki iyi hali ve henüz soruşturmaya başlanmadan olayı itiraf etmesi nedeniyle cezasını 1 yıl 1 ay 10 güne indirdi. Mahkeme, sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat hâsıl olması sebebiyle verilen bu cezanın da 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verdi.
sabah