Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 19 Mayıs tarihinde başlatılan ve bir süre sonra Dağkapı Meydanı'nda devam eden ailelerin eylemi 36. gününe girdi. Aileler seslerini duyurmak için Ankara'ya gitme kararı aldı. TBMM önünde oturma eylemlerine devam edeceklerini belirten aileler siyasi partilerin daveti üzerine grup toplantılarına da katılabileceklerini kaydetti. 

"UMUDUMUZ SAYIN BAŞBAKANIMIZ"

Gaziantep'den çocuklarını bulmak umuduyla gelerek Diyarbakır'daki eyleme katılan Hayriye Neslihan ve Perihan Gözlügül'ün annesi Bedriye Gözlügül, büyük bir umutla Ankara'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıkacaklarını söyledi. Anne Gözlügül, "Son umudumuz Başbakanımız. Bütün siyasi parti temsilcilerine ricada bulunarak, bize yardım etmelerini isteyeceğiz. Hakkımız olan çocuklarımızı istiyoruz. Başka bir talebimiz yok. İnşallah büyük umutlarla gideceğimiz Ankara'da bize olumlu bir bilgi verecekler diye düşünüyorum" dedi.

Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın ise, Ankara'ya bu akşam hareket edeceklerini ve Başbakan Erdoğan'ın yanına gideceklerini söyledi. Anne Aydın, "Çocuklarımız için hayırlısıyla Ankara'ya gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız başta olmak üzere tüm siyasi parti temsilcilerinden çocuklarımız için yardım talep edeceğiz. Bize destek olmalarını istiyorum. Ramazan ayı yaklaştı artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ankara'daki annelere sesleniyorum bize destek çıksınlar. Cumhurbaşkanının eşi Hayrunisa Gül ve Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'a sesleniyorum, bizim sesimizi duysunlar bize destek çıksınlar" diye konuştu.

PKK tarafından çocukları kaçırıldığı için Diyarbakır'da 36 gün önce başlatılan eylemlere bu güne kadar 130 ailenin destek verdiği belirtildi. Aileler aldıkları bir karar ile oluşturacakları heyetin bu akşam karayolu ile Diyarbakır'dan Ankara'ya gideceğini belirtti.