Bebeğinizle ilgili alacağınız en zor ama en eğlenceli kararlardan biri ona nasıl bir isim koyacağınızdır. Eğer aklınızda çok önceden belirlediğiniz bir isim varsa problem yok. Ancak bebeğinizin doğumuna çok az bir süre kaldıysa ve hala ismin ne olacağına dair bir karar veremediyseniz tatlı ve stresli sohbetler sizi bekliyor demektir. Özellikle kararsız olunan durumlarda tüm yakınlarınızdan gelen tavsiyeler ve öneriler kimsenin kalbini kırmamak adına sizin zor zamanlar yaşamanıza neden olabilir.

Bu dönemde özellikle aile fertleri kendilerine sevdikleri insanları hatırlatacak isimleri bebeğinize koymanızı isteyebilir. Sizin çok sevdiğiniz bir isim çevreniz tarafından sevilmeyebilir. Hatta eşinizle bile uzun söz düellolarına girebilirsiniz. Ancak doğru olan fazla diretmeden ortada bir yerlerde buluşmaktır.

Kadincakararinca.com'da yer alan habere göre bebek ismi seçerken şu hususlara çok dikkat etmek gerekiyor:

- Siz bir isim üzerinde karar verdiniz ve eşinizde bir başka isim üzerinde. İkinizde birbirinizin ismine ısınamadınız üstelik. Peki iki isim koymaya ne dersiniz? Siz en sevdiğiniz isimleri bebeğinize koyun. Bakalım bebeğiniz biraz büyüdüğünde kendine hangisini seçecek. Bu her yönden demokratik bir çözüm olacaktır.

- Aile büyükleri ölen dedelerin veya ninelerin isimleri konusunda diretse de eğer siz istemiyorsanız durumu kendilerine izah edip, kibarca reddedebilirsiniz. Sonuçta bebeğiniz hakkında alınacak en önemli kararlardan biri onunla ömrü boyunca birlikte olacağı ismi seçmek. Eğer çok kalp kıracağınızı düşünüyorsanız bu ismi de ikinci isim olarak kullanabilirsiniz.

- Eğer eşinizle farklı milletlerden geliyorsanız iki tarafı da memnun edecek bir isim üzerinde durmanız mantıklı olabilir. Bebeğiniz büyüdüğünde nerede yaşıyor olacağınızı bilmediğinizden bu durum çocuğunuzu ileride her seferinde açıklama yapma zahmetinden kurtarır. Aksi takdirde çocuğunuz bir ömür boyunca “Adın ne? Anlamı ne? Neden yabancı isim?” gibi soruları cevaplamak durumunda kalacaktır.

- Size ne kadar hoş gelse de anlamıyla onu rencide edecek bir isim kesinlikle seçmemelisiniz. Size bir an sesteşlikten ya da kimsenin anlayamayacağı özel bir durumdan güzel gelen isim, çocuğunuzun hayatını zorlaştırabilir. Bu nedenle anlamı dolayısıyla çocuğunuzu kendi dilinizde komik duruma düşürecek veya rencide edecek bir isim seçmemeye özen gösterin.

- İsimlerin insanların gelişimi üzerinde etkisi olduğuna dair sözler edilir. Güçlü isimlerin güçlü karakterler, zarif isimlerin ise zarif karakterler doğurduğuna inanılır. Bu konu hakkında yapılmış bilimsel bir araştırma olmasa da güzel anlamlı isimler çocuğunuzun kendini iyi hissetmesine neden olur. Günün birinde kendini ismiyle özdeşleştirceği bir an mutlaka gelecektir.