Bu yıl Almanya"nın Düsseldorf Kenti"nde düzenlenecek 56. Eurovision Şarkı Yarışması"nda ülkemizi temsil edecek olan Yüksek Sadakat grubu, “Live It Up” (Hayatını Yaşa) adlı şarkılarını ilk kez önceki akşam TRT"nin canlı yayınında seslendirdi.

Grup üyeleri, performanslarından önce TRT"nin Tepebaşı Stüdyoları"nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Yüksek Sadakat"in klavyecisi Uğur Onatkut, 1984 yılında 5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra adlı grubuyla Eurovision"a katılan annesi Nilgün Onatkut"un kendilerine tavsiyelerde bulunduğunu açıkladı: “Annemin en büyük tavsiyesi şuydu; "Sakin olun. Sizlere çok fazla eleştiri olacaktır ama siz sadece işinizi yapın. İşinize odaklanır ve sakin olursanız, başarılı olursunuz" dedi.”

Yüksek Sadakat birinci oursa seneye de yarışır

rubun yarışmada birinci olacağına inandığını söyleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, geçtiğimiz yıl Almanya"ya birincilik getiren Lena Meyer-Landrut"un ikinci kez yarışmaya katılması hakkındaki soru üzerine “Yüksek Sadakat birinci olursa, seneye yine onları göndeririz” dedi.

12"nci oldular

Nilgün Onatkut"un grubu 5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra, 1984 yılında Lüksemburg"da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması"na katılmış ve 12"nci olmuştu.

Hürriyet