Annesinin öldüğünü anlayan doktor Meftun Çağlayan, gözyaşları içinde olup biteni seyreden oğlu 15 yaşındaki Mahir Ege Savaş'a, "Oğlum anneannen öldü, ağlama" dedi.

Olay, bu sabah saat 08.00 sıralarında Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda meydana geldi. Doktor Meftun Çağlayan, annesi Fikriye ve oğlu Mahir Ege Savaş'ı alarak sahildeki 12 nolu plaja geldi. Doktor Çağlayan, otomobilinde çantasını unutunca geri döndü, Fikriye Çağlayan ise torunuyla birlikte denize girmeye başladı. Bir süre sonra su içerisinde çırpınmaya başlayan kadın, torunu Mahir Ege Savaş'ın yardımıyla sahile çıkarıldı. 

Çevredekilerin yardımıyla kadına kalp masajı yapılmaya başlandı. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri, kısa sürede plaja gelerek Fikriye Çağlayan'a müdahale etti. Bu sırada annesinin yanına gelen doktor Çağlayan, olup biteni endişeli gözlerle izledi. Annesinin öldüğünü anlayan eşinden boşanmış Meftun Çağlayan, ağlayan oğlu Savaş'a, "Oğlum anneannen öldü, ağlama" dedi.

İkili birbirine sarılırken, 3 yıl önce by-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Fikriye Çağlayan'ın cesedi, otopsi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.