Güzel oyuncuyu 14 yaşında modelliğe başlatan anneannesi aynı zamanda ona aşçılık da öğretmiş.
 
Yaz dönemi televizyon kanalları için
 
gençlik dizileri dönemi demek. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve kadrosunda Cem Kılıç, Zeynep Dörtkardeşler ve Ceyda Tepeliler gibi genç oyuncuların bulunduğu Dinle Sevgili de bunlardan biri. Aynı erkeğe gönül veren iki kadın arasında yaşanan çatışmaların anlatıldığı dizide Hande rolünde karşımıza çıkan Zeynep Dörtkardeşler daha önce Kader, Doktorlar, Akasya Durağı gibi yapımlarda rol aldı. 14 yaşında mankenliğe başlayıp 18’inde ekranla tanışan Dörtkardeşler artık tek hedefinin sinema filmlerinde rol almak olduğunu söylüyor.
 
Pek çok dizide rol aldınız ama hakkınızda çok az şey biliyoruz. Biraz kendinizden bahseder misiniz?
 
1989 doğumluyum. Grafik tasarım eğitimi aldım. Aslında dokuz yıl profesyonel olarak voleybol oynadım ancak sakatlandıktan sonra sporu bırakmak zorunda kaldım. Bir dönem modellik yaptım. Daha sonra İstanbul’a geldim ve oyunculukla tanıştım.
 
Tüm bu işleri yaparken neden oyunculuğu tercih ettiniz?
 
Modellik yaptığım sırada oyunculuk teklifi geldi ve değerlendirmem gerektiğini düşündüm. İşin içine girince çok sevdim ve bir parçam haline geldi. Kader adlı bir dizide oyunculuğa başladım. Ama tanınmam Akasya Durağı’ndaki Tuğçe karakteriyle oldu.
 
Dinle Sevgili ekibine nasıl dahil oldunuz?
 
Akasya Durağı’ndan ayrıldıktan sonra çok uzun süre herhangi bir yapımda rol almadım. Ekranı çok özledim. Diziden teklif gelince de düşünmeden kabul ettim diyebilirim. Bir de Hande çok naif ve hayatın farkında olan bir karakter. Bugüne kadar hep burnu havada olan karakterleri canlandırdım. Bu farklıydı ve oynamaktan keyif alacağımı biliyordum.
 
Mütevazı bir kızı oynuyorum
 
Naif bir rol derken?
 
Hande manikürcü bir annenin kızı, radyo-televizyon okuyor. Annesinin yıllardır maniküre gittiği zengin bir ailenin kızı olan Ceren’le çocukluktan beri arkadaş. Kardeş gibi büyümüşler. Ceren’in uzun yıllardır aradığı ve unutamadığı kişinin kendisinin hoşlandığı Mehmet olduğunu bilmiyor. Sonradan öğreniyor ve iş işten geçmiş oluyor. Arada kalıyor, kimseyi kırmak istemiyor.
 
Ekrandaki pek çok dizide aşk var. Bu kadar çok seçenek varken insanlar sizin dizinizi neden izlesin?
 
Aynı erkeğe gönül veren iki kadın arasında yaşanan çatışmaları anlatıyoruz. Bu durum günümüzde çokça yaşanan bir şey. Bizimkisi belki kurgu ama bu tür şeyleri biz de etrafımızda görebiliyoruz. Temelinde aşk olan şey her zaman dikkat çeker ve sevilir.
 
Her gün yayınlanan bir dizide oynuyorsunuz. Zorlanmıyor musunuz?
 
Haftanın altı günü sabahtan akşama kadar setteyim. Elbette çok yoruluyorum. Fakat ara verdiğimde hala sete heyecanla gidiyorum. Kendime vakit ayıramıyorum, tek derdim o.
 
Set dışında neler yapıyorsunuz?
 
Evden dışarı çıkmıyorum, uyuyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum hatta onları evime davet ediyorum. Gece hayatından hiç hoşlanmıyorum, bu yüzden arkadaşlarıma evde yemek yapıyorum.
 
Mutfakla aranız iyi yani?
 
Çok çok iyi. Anneannem ve babaannem çok güzel yemekler yapardı. Bana da öğrettiler. Bir de İzmirliyim, zeytinyağlıları çok güzel yaparım. Misafirlerim çok güzel ağırlandıklarını söyler. Set yorgunluğumu yemek yaparak atıyorum. 
 
Önceliğim artık sadece oyunculuk
 
Bir dönem modellik yaptınız. Nasıl gelişti bu süreç?
 
Çok ilginçtir ki anneannem sayesinde model oldum. 14 yaşımda elimden tutup beni mankenlik ajansına kaydettirdi. Başlarda akrabalar çok kızdı fakat daha sonra alıştılar.  
 
Artık modellik yapmayacak mısınız?
 
Önceliğim oyunculuk tabii. Fakat modellikten vazgeçmiş değilim. O benim ilk göz ağrım, iyi de yaptığım bir iş. Uğurkan Erez ile çalışıyorum, onun olduğu her işte de seve seve yer almak isterim.
 
stargazete