İZMİT'in Bekirdere Mahallesi'nde bu akşam 3 katlı bir evde çıkan yangında 21 yaşırdaki Elif Yis, alevlerin sarmaya başladığı odaya dalıp 2 yaşındaki kızı Selin'i çekip alırken uzun süre kendisine gelemedi.

Olay, İzmit'in Bekirdere Mahallesi Başaran Caddesi Harman Sokak'ta meydana geldi. 3 katlı binanın zemin katında oturan 28 yaşındaki İbrahim Yis'e ait dairede Elif Yis ve kızı Selin"i odada bırakıp üst kattaki komşusuna çıktı. Ancak kısa süre sonra dışardan bağırmalar duyunca dışarı çıktığında evinden dumanlar çıktığını gördü. “Eyvah kızım içeride” diye bağıran Elif Yis, herkesin şaşkın bakışları arasında dumandan birşey görünmemesine rağmen içeri girerek yangının başladığı odada bulunan minik kızı Selin'i alarak dışarı çıkmayı başardı.

Dumandan etkilelen Elif Yis'e itfaiye ekipleri ile birlikte gelen 112 Acil servis ekipleri ilk müdahaleyi yaparken ona oksijen verildi. Küçük Selin"in ise dumandan fazla etkilenmediği görüldü. Genç anne sinir krizleri geçirdi.

İtfaiye ekiplerinin sadece bir oda ile salonun yanmasının ardından tamamen söndürdüğü yangına, odada bulunan yatağın yanında kurulu sobadan sıçrayan kıvılcımın yolaçmış olabileceği belirtildi. - DHA