26 yaşındaki Derya Gün ile 50 yaşındaki annesi Fikret Gün, evlerine gelen kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla başlarından birer kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan Derya Gün Eskişehir Devlet, annesi Fikret Gün"de 112 ambulansıyla Yunus Emre Devlet hastanelerine kaldırıldı. Ana-kızın ambulaslarla hastaneye götürülürken yolda öldüler.

BABA YAN ODADA UYUYORMUŞ

Olay sırasında evde bulunan ve yan odada uyuduğunu söyleyen baba Osman Gün"ün polislere, “Silah sesi üzerine uyandım. Tanımadığım bir kişinin evden kaçtığını gördüm. Yan odaya girdiğimde eşim ve kızım kanlar içindeydi” dediği öğrenildi. Polis, baba Osman Gün"ü gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü"ne götürdü.

Semt sakinleri, öldürülen Derya Gün"ün olayın meydana geldiği evde yalnız kaldığını, kendisiyle birlikte ölen annesi Hikmet ve gözaltına alınan babası Osman Gün"ün merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü"nde oturdukları, ayda bir-kaç kez kızlarını ziyarete geldiklerini söyledi.

ÖLDÜRÜLEN KIZ EVLENİP BOŞANMIŞ

Annesiyle birlikte öldürülen Derya Gün"ün 32 yaşındaki Adnan Güven ile 10 Mayıs 2002 tarihinde evlendikleri ve 18 Ekim 2005 tarihinde de boşandıkları, çocuklarının olmadığı öğrenildi. Derya Gün"ün yakın çevresine bir ay önce bir gençle nişanlandığını söylediği belirtildi. Semt sakinlerinden bazıları ise Derya Gün"ün değişik erkeklerle dolaştığını ve bu kişileri evine aldığını öne sürdü.

Polis, olayın meydana geldiği evin etrafına güvenlik şeridi çekip, evde parmak izi araştırması yaptı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri evde 2 boş tabanca mermisi kovanı ile 1 mermi çekirdeği bulduklarını, olayla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlattıklarını bildirdi.

KATİLLERİNİ TANIDIKLARI İDDİASI

Polis telsizlerinde katil zanlısının içinde olabileceği belirtilen Eskişehir plakalı bir aracın aranması için ekiplere anonslar yapıldı. Tek katlı evde meydana gelen olayda kapıda herhangi bir zorlamanın olmaması ise öldürülen kişilerin katil zanlısını tanıdığı ve kapıyı ya kendilerinin ya da katil zanlısının anahtarıyla açmış olabileceği ihtimalini güçlendirdiği kaydedildi.

DHA